Skotta snö, skotta snö och skotta snö…

12 01 2011

Hoj Hoj,

Så har man pysslat med vintern´s mycket tvivelaktiga ”nöje”. Skottat gården och en gång till stegen bakom huset. Sen var man upp på taket och skottade fram stegen på taket. Nu är det serverat för sotarn och hans 10 minuters show.

Jag funderade på varför han dyker upp på vintern. Samma sak var det vid föräldrahemmet. Kom på vintern där också. Ponera att det är 20 grader kallt och man kan inte elda i pannan innan han varit här. Kan bli ganska kallt med andra ord. Kommer som tur är någon gång på förmiddagen. Alltså mellan 8:00 — 12:00.

Det var ganska mycket snö på taket också. Funderar på att skaffa en snöraka, men man är väl som vanligt för sent ute. Funderade på det här med snö på taket och töväder. Blir snön verkligen tyngre? Den kan ju inte bli det. Fungerar ju på samma sätt som 1 kg bly och 1 kg bomull. Snön som smälter sjunker ju ihop och blir mer kompakt, men kan ju inte bli tyngre för det. Var skulle den extra vikten komma ifrån? Känns ju tungre när man skottar, men anledningen till det är ju att man har mer mängd på skyffeln än om det inte var tö. Vatten rinner ju även bort från snön som smällt. Skriv gärna en kommentar om vad ni tror om detta.

Kallare väder är att vänta igen. Ner mot 18 minus kunde det bli till helgen. Känns redan nu och syns på träden som börjar få mycket frost på sig. Våren känns åter långt borta.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: