Nu snart är det fredag igen….

13 01 2011

Hoj Hoj,

Om två veckor börjar MC Mässan På Två Hjul. En ljusglimt i vintermörkret. Tror att det kommer att vara rekord mycket folk i år, då det inte var nån mässa förra året. På väg till jobbet i morse såg jag en tuffing. Gled upp med en BMW 1200 GS jämides vid ett rödljus. Hur mycket dubb som helst i däcken och det behövs. Såg skönt ut iaf när man satt i bussen och såg honom. Lite coolt må ja säga. Han va lycklig han, tänkte jag. Går säkert utmärkt med den typen av hoj att åka. Minns förr i tiden då man åkte året runt. Tränade volleyboll 4 kilometer från föräldrahemmet. Flera kvällar efter träning på vintern var det runt 15 – 20 grader kallt när jag skulle åka dom 4 kilometerna hem. Efter en dusch så var det på med hjälmen, knuttejacka och läderstövlar och sen drog man. Den vanliga proceduren när man kom hem var att jag fick av mig alla ytterkläder, men sen fick jag sitta med hjälmen på runt 10 minuter. Håret hade nämligen fryst fast i hjälmen.

Tänkte på säkerheten förr. Egentligen så är ju det enda som det är lag på, även idag, att man har hjälm, men dom flesta är ju inte så dumma att dom kör utan övrig skydds utrustning. Förr var det annat. Jag hade en s.k knuttejacka och det fanns inte nåt skydd i den överhuvetaget. Jeans som byxor och lite grövre läderstövlar mest för kylan. Sommartid var det iaf hjälm, knuttejacka, jeans och sportskor. Inga dubb på hojen eller ens grövre däck. Hade en Honda CB 125 som första hoj.

Jag tog hojkortet 1972 så i September i år har jag haft hojkort i 39 år. Inte illa. Nu har jag varit handledare åt en av mina grabbar och hans kusin. Kusinen körde upp å klarade kortet förra året, men min grabb håller fortfarande på. Fick inte ledigt från sitt arbete i den mån han behövde, så han kunde satsa på kortet fullt ut tyvärr. Vi har kört så mycket det bara gått i somras, men eftersom hans lediga dagar inte var samma som mina så blev det inte så mycket. Han får satsa på det i år istället.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

13 01 2011
Jonas

Ja, det är otroligt hur oskyddad man var i unga år. Tånkte på det senast idag när jag var ute och promenerade. Minns när jag hade min Zundapp K50 med en 9 1/2. Den gjorde cirka 100-120 och kompisen hade en likadan. Vi körde året om. Is sågs inte som hinder utan mer som en krydda. Minns ingen riktig vurpa heller. Visst gick man omkull ibland, men inget allvarligt. Hoppas det ordnar sig för din grabb i år. Med styrlappen alltså! Och så hoppas jag förstås att vi får tillfälle att köra några turer ihop. =)

13 01 2011
intruder95

Grabben å jag har haft blåtands kommunikation mellan hjälmarna och det har varit en otrolig fördel. Tänk att direkt kunna tala om för honom att vaa lite extra uppmärksam på den där bilen som kanske tänker köra ut. Detta istället för att vid en paus fråga tänkte du på den där bilen som var på väg ut för ungefär en mil sedan. — ööhhh va, hade nog svaret blivit.
Ja vi får absolut försöka tråckla ihop några turer tillsammans. Det skulle vara kul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: