Byta till gelbatteri.

23 01 2011

Hoj Hoj,

Ser ut att bli en solig, men kall dag. -9 grader klockan 09:00. Längtar efter + graderna igen.

Funderar starkt på att byta till gelbatteri. Inga konstigheter bara det att polerna sitter ”fel” vända på dom gel batterier jag sett. Rimligen så bör det ju finnas gelbatterier med polerna åt andra hållet. Kan ju inte va nån rocket science att vända polerna när batteriet tillverkas. Har inte forskat mer om det går att få tag på. Jag funderar istället på att dra om/dra nya kablar för anslutningen så att + kabeln går till vänster sida på hojen istället för som nu åt höger för att passa gelbatteriet.

Kollade kablarna nyss och det ska räcka med att dra om dom befintliga. Inte jordens bästa utrymme att få in fingrar och dra om kablarna men det ska gå. Problemet blir väl sen att få dom att ligga där, då dom är av den lite grövre dimensionen och har legat där sen hojen bygdes, men det brukar kunna gå att böja till dom. Det som kan vara probelm är + kabeln då jag inte ser hur mycket det finns i slack på den.

Fick svar angående batteriet och det fanns inget med lika storlek både i format och Ampere styrka där polerna satt åt andra hållet. Synd. Det hade underlättat mycket, men varför ska det vara lätt?

Till sist måste jag bara länka till en sida som Macke hittade. På den kan man kolla hur man skulle sitta på en hoj och det finns massor av märken och modeller att välja bland. Man matar in hur lång man är och hur lång innerbenlängd man har. Man kan sen kolla hur det skulle bli om man höjer styret.
Cyclo-ergo.com

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: