Det närmar sig.

12 03 2011

Hoh Hoj,

Ja kära vänner. Nu närmar sig årets hojsäsong med storm steg. Blir senare än förra året kan jag bara konstatera. Förra året åkte jag 5,5 mil den 20 Mars- Tror inte snön i garageuppfarten hinner försvinna på 8 dagar. Kanske får hjälpa till på traven. Man har ju skottat en del i vinter, så man kan väl förtsätta.  Åtminstone få upp en gång så att hojen kommer upp. Vägarna utanför är snö och isfria. Otroligt mycket grus dock. Tänkte skotta ihop en del och lägga i garageuppfarten som gärna vill bli lerig. Före det så behöver punkteringen på skottkärran lagas. Det ena ger det andra som vanligt.

En del förberedelser kvarstår ännu innan hojen tas ut. Nytt batteri ska köpas. Olja och filter skall bytas (finns hemma). Byta något styre har inte blivit av. Jag vet inte om det skulle bli något bättre. Om man tänker efter, så verkar ju det som jag får luta mig framåt för att hålla i styret och då blir det sämre än nu. Det gamla (buckhorn) får sitta kvar.

Har börjat sneglat på lite andra hojar och typer av hojar. Skulle va kul å pröva en större custom och en touring hoj, men jag kommer att vänta till nästa säsong. Plånboken tillåter inget byte denna säsong och provkör man något och fastnar för den så blir det jobbigt. Kanske blir så där äckligt rik (som jag brukar säga) och då slpr jag till på 2 stycken på en gång. Drömma kan man ju och tur är väl det. Plötsligt kanske det händer, som det sägs i reklamen.

Dagens händelser består ocskå lite av förberedelser inför säsongen. Klippning står på agendan. Blir så varmt under hjälmen med mycket hår och sen slipper man få  ett sådant där hårstrå som killar en i ansiktet när man kör. Otroligt irriterande och svårt att göra något åt med handskar och allt. Brukar oftast slute med att man får stanna och ta itu med hårstråt.

Fira ett av barnbarnen (Milo) står också på agendan. Kaffe och nybakade bullar och kakor och tårta. Apropå detta svullande, så har jag lite planer på att röra på mig mer. Blev faktiskt lite förvånad (på det sämre sättet) när jag klev upp på en våg. Jag hade gått upp 15 kilo sen förra året och är nu farligt nära 100 pannor. Inte bra. Ska börja med att åka trampcykel ner till bussen. Nu funkar ju det iaf. Har aldrig varit den som kan ge sig ut och springa, men det kanske e det enda som hjälper. Familjen kommer att spärra in mig och tro jag blitt spritt språngande galen. En liten historia på temat:

Mannen kommer ut från duschen och står naken framför spegeln och betraktar sin kropp och säger till hustrun:’
— Här ser du 100 kilo dynamit!!
Hustrun replikerar med:
— Är det inte farligt med så kort stubin då?

Ha de!!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: