Riktigt vårdag idag.

22 03 2011

Hoj Hoj,

Idag var det en riktig vårdag med åtskilliga + grader. Va otroligt sugen att åka hoj till jobbet idag. Tempen var 3,1 grad när jag lyckats släpa mig ur sängen. Klockan var då 6:00. Solen var då uppe sedan 5:43 och började värma upp moder Svea. Jag har åkt när tempen varit +7,5 grader och då gick det fint. Frös inte alls. Jag har 5,5 mil till jobbet så det är en stund man sitter på hojen. Klockan blev 6:30 och tempen hade stigit till +4 grader. Såg lovande ut. Klockan 7:05 går bussen som jag åker med, så än fanns det lite tid att vinka på. Hoppet är det sista som lämnar en.

Klockan 6:50 var det bara att inse att det inte skulle gå. Tempen hade då segat sig upp till +4,2 och det är för kallt att åka dom 5,5 milen till jobbet. Blir kallt om händerna trots ordentliga handskar. Vill inte mecka dit värmehandtag då det är inte så länge man har nån nytta av dom och tycker inte det blir snyggt heller med eftermonterade värmehandtag.

Satt i bussen och såg solen strålade för fullt utanför och det så rart ut, men som sagt, för kallt trots allt. Bakom mig satt två skoltjejer och pratade. Det var det vanliga, hanba, jaba, domba snacket i 5 mil. Rätt jobbigt när man väl börjat höra det. Brukar kunna sålla bort allt surr, men detta var bara för mycket.

Tänkte att det kommer snart en dag, då jag kan glida utan att bli störd av jaba, hanba å domba. Sätter på radion i blåtanden i hjälmen och njuter, eller åker utan något annat ljud än hojens.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: