Brovakten inte öppen ännu?

16 04 2011

Hoj Hoj,

Idag blev det en underbar dag efter det att molnen skingrat sig som var på förmiddagen. Såg väldigt illa ut ett tag på förmiddagen med ganska mörka moln, men dom skingrade sig och fram kom den underbara solen. Så mycket trevligare det blir med sol.

Monica jobbade och hade en rast mellan 13:00 och 17:00. Så fort Monica kom hem så tog vi en fika på altanen i solen. När vi fikat färdigt var det dags att ta på sig hojkläderna och ut och ta en tur i det fina vädret. Vi stryde kosan mot Norrtälje och ÖB för lite småsaker som behövdes. Vid Finsat hade ett större gäng med hojar tagit rast och satt och fikade. På ÖB träffade vi Monica som vi brukar göra.. Vi växlade några ord innan vi plockade det vi skulle ha. Ut igen till hojen och vi tog en sväng genom Norrtälje. En bil som var påväg ut från Flygfyren fångade min uppmärksamhet. En varningens klocka ringde redan då jag var c:a 100 meter från den. Mina misstankar besannades då den lagom körde ut framför oss och fick panik när han såg oss. Han rattade hej villt och kom åt alla spakar och reglade han hade. Blinkers och vinderutetorkare gick igång. Jag var ju som sagt beredd på vad han skulle göra så det var ingen fara. Konstigt att man kan se ganska långt iförväg vad som ska hända. Jag räknar med att alla bilar som står och väntar kör ut framför oss. Ett bra sätt att överleva.

Vi åkte ut mot kustvägen (276:an). Några lonely riders mötte vi. Jag tog sikte mot Brovakten (N59 36.554 E18 40.744) för en glass. När vi kom fram visade det sig att det var stängt så vi vände tillbaka igen. Vi stannade till vid Preem Macken (N59 41.451 E18 39.723) vid avtagsvägen mot Berghamra. Där bleve det en glass när vi väl hittat in.Killen i macken hade själv hoj, en KTM av något slag, Det blev ju lite hojsnack och han hade fått 2 st parkeringsböter i Stockholm. Han hade inte stått på ”förbjuden mark” . Det verkar som parkeringsbolagen är ute efter hojar nu. Klockan gick och vi måste rulla hemmåt igen, så vi hinner hem tills Monica ska iväg igen.

Hemvägen tog vi över Länna. Ganska mycket grus på sina ställen, så man fick ta det lugnt. Ut igen vid Lybby och sen 77:an mot Rimbo igen. Idag var det första gången i år som det var riktigt varmt.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: