En meckar dag.

26 04 2011

Hoj Hoj,

Kanon väder även idag (25/4), men var ganska nöjd efter dom dryga 40 mil på hojen, som det blivit i helgen. Dagen ägnades istället åt att tvätta en bil, rengöra turbofälgar och mecka med hojen.

Tycker hojen drar lite mycket, 0,5 liter/mil, så jag tänkte jag skulle kolla luftfiltren på hojen. Det bakre var det ingen fara med, men blåste det rent iaf. Lite skräp for iväg. Det främre däremot var ganska så skitigt. Blåste rent med tryckluften och det gula filter pappret syntes igen. Återmontering var lite pilligare. Knepigt att få på gummibälgar rätt då det inte var så lätt att se, men med lite, läs mycket, tålamod så kom dom på plats.

Nu var det dags att sy ihop patienten. När jag skulle ansluta soppaslangen till tanken, såg jag att änden på slangen var ganska sprucken. en sprucken slang e bara att byta. Jag skulle inte vilja sitta på hojen om bensin rinner ut över varma cylindrar och avgasrör. Upp till OK/Q8 och köpa slang. Hem igen för montering. Ytterdiametern på slangen var några millimeter större an den gamla så slangklämman passade förstås inte. Upp till macken igen och köpa nya slangklämmor. Hem igen och en av klamrarna kom på. Bensinkranen var lite grövre så jag behövde ytterligare en dimension större för den. Upp igen till macken och investera ny klammer. Tur att dom låg i 4 pack, eller….

Nu kunde jag ansluta soppaslangen till kranen. Det är alltid något som fattas när man håller på och meckar. Nu återstår bara att kolla om hojen drar mindre soppa än förut, om inte så känns det iaf bra att ha bytt soppa slangen.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

26 04 2011
Mats

Tur du upptäckte den dåliga slangen. Hade inte varit kul om den börjat läcka under färd…fy tusan! Vi får se vad filterrengöringen gör för skillnad. Mitt lok till hoj drar under 0.40 vid lugn landsvägskörning. Fattar inte hur det går till, tycker frontarean är som en ladugårdsdörr plus att den väger 550 kilo med mig och Maud i sadeln…

27 04 2011
Runar

Ja verkligen tur. Ett slags ytterligare skydd, troligen mot nötning, sitter som ett överdrag på slangen så jag ser inte själva slangen direkt. Såg en liten spricka vid själva kranen och drog undan skyddet och såg då att det fanns fler. Har kunnat slutat riktigt illa. Rengöringen av filtren bör väl göra något, men undrar ändå om det är mätbart. Vet iaf att jag gjort det. Ja det är inte illa för en sån maskin att dra så lite. Jobbarkompisen har en 1200GT och jag tror han hade kommit under 0,4 milen. Insprutnings förgasare e modellen då flödet anpassas på ett helt annat sätt än traditionella förgasare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: