Motorcykelns dag (dag 2)

8 05 2011

Hoj Hoj,

Idag var det sista dagen av motorcykelns dag. Tänkte jag skulle hinna med lite, men det blev mer av det goda än jag tänkt mig.

Tyvärr var Monica dålig och kunde inte följa med, vilket var mycket synd. Mer om det senare. Det började med att man fick sponsra Andreas, som var i Vallentuna, med pengar för att åka in till Skansen med två kompisar och deras föräldrar. Som vanligt fick man veta det i sista stund, så det var bara på med hojkläderna och iväg till Vallentuna. Passerade Brottby när det var 5 minuter kvar tills tåget skulle gå, så det blev lite gasa. Strax efter Brottby ringde Rickard och frågade om vi skulle kolla på lite hojar idag. Jag hakade förstås på förslaget och sa att jag ringde honom när detta med överlämning av peng var klart. Tåget var väl något försenat också, så jag han möta upp Andreas vid stationen. När jag skulle åka kom det en kille med hojkläder och frågade om han kunde få skjuts bara en liten bit bort. Han hade varit på fest och lämnat sin hoj kvar. Förståndigt. Han hade också en Intruder 800 årsmodell 95, men den var mer sliten än min, som glänser som en pärla.

Jag skutsade honom bara en liten bit bort och där stog hans Intruder. Han skulle till Din MC i Upplands Väsby för att byta sin sprukna trasig sadel. Dom hade ju lite extrapriser dagen till ära så han skulle passa på. Jag ringde Rickard och sa att vi träffas på Bavaria i Solna om 30 minuter. Färdvägen matades in i GPS´n och sen bar det iväg. Det blev småvägar från Vallentuna för att till sist komma ut vid Danderyds Kyrka och vidare mot Berghamra och ut på E18 mot Solna. Rickard hade nog precis anlänt när jag kom fram. Vi kollade lite på hojarna, men vi var mest intresserade av BMW´s 1600 GT, men ”loket” var inte på stationen. Vet inte om den var ute för provkörning eller om dom inte hade den.

Vi åkte vidare till Honda City i Upplands Väsby. Jag hade som mål att provköra en Honda Varadero, men såg att den skulle finnas för provkörning i Södertälje och det var lite långt att åka tyckte vi. Det fick bli Upplands Väsby ändå. Kollade runt lite hojar och där stog det en Varadero 07:a. Såg fin ut. Runt 1400 mil, vad jag kommer ihåg. En försäljare kom fram och frågade om jag skulle ta en provtur, och man var inte sen att säga ja. Kändes väldigt hög första provsittningen i butiken. Jag kommer ju från att sitta nästan på backen. Gled iväg fint och när den rullade kändes den helt annorlunda. Mjuk och fin i växlarna och kändes inte alls så stor som den ser ut. Morrade fint när man hissade trottlarna och stack iväg bra. Man satt rakt och det kändes att detta är en milslukare. Många mil innan man skulle behöva kliva av och vilja kliva av. Jag är såld, men behöver provköra den med frugan bakpå. Den måste passa för henne också, då vi oftast åker tillsammans, och för att känna hur den är med passagerare. Till min Intruder sänkte jag fotpinnarna bak så att hon sitter bättre nu än förr. Vände tillbaks mot Honda City. Kändes ”hemma” när man satt på hojen bara efter den lilla provkörnings biten.

Vi fortsatte vår botanisering hos Din MC. Provsatt en Bandit 1250, men det var för skarp benvinkel för mig. Att frugan skulle kunna sitta bakpå var inte att tänka på. Tog en korv med bröd och då dök killen upp som jag skjutsade i Vallentuna. Han hade slagit till på en ny sadel till hojen. Bönpallen sats fast med sadeln. Blev riktigt fint. Skulle kanske satsa på en sådan till min. Såg en röd Intruder 800 ´94 som gått 4.500 mil. Den var till salu för 29.900 kronor. Kändes bra att min hoj är i så fint skick med tanke på priset. Detta med tanke på ett eventuellt inbyte.

Vi kände att det var dags att röra på oss igen och vi kollade lite på GPS´n och det var 39 km till Sigtuna så det verkade som ett bra val. Vi drog dit och framme vid Våfflan var det kollosal fullt. Måste gå riktigt bra det stället. Men å andra sidan ska dom ju överleva en vinter med troligen mycket sparsamt med besökare. Så mycket folk att vi gick bara en liten runda ut på piren. Hade ingen större lust att köa i 15 minuter för en kopp kaffe eller macka. Vi åkte hemåt igen. Rickard via Bro och jag via Arlanda.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: