Veden staplad (iaf detta lass)

23 05 2011

Hoj Hoj,

Årsförbrukning av ved påbörjad. 10 kubik kom igår em. Totalt ska det bli 40 kubik, så 30 är kvar. Med det så räknar jag med att veden skall räcka ett helt år. Köpte 30 kubik senast och det räckte inte riktigt. Det var en lång och kalla vinter också. Redan i Oktober fick man börja elda för värme.

Gick riktigt bra igår. När Monica och jag stog och staplade kom grannen (Kennet) in på gården och han högg in han också. Efter ett tag kom Tommy och Jonathan och dom började stapla också. Vi var alltså 5 st till slut. Jag byggde ramen runt om och sen kastade vi veden innanför ramen. Ett snabbt och effektivt sätt att få undan veden på ett snyggt sätt.

Många pinnar är det i detta plocke pinn.

Diezel var med och hjälpte till med en egen hög innan han somnade utmattad.

Färdigstaplat!! ”Start ved” i egen hög.

 25 kubik staplade jag så här senast. Jag har gjort ”ramen” något större denna gång i hopp om att få plats med mer ved än sist. Kommer att bli svårt ändå att få rum med 30 kubik till. Ska försöka att får den så hög jag kan, så den blir ett litet insynsskydd också.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: