Urban Warrior Summit 3.0

28 05 2011

Hoj Hoj

Då har jag den hemma. Den nya standarden av öppningsbara integralhjälmar. Fråga mig inte vad den nya standarden är, men så står det i reklamen för den.

Hur är den då. Jag får dela upp det i två områden. Ett för bluetooth och ett för hjälmen.

Bluetooth (V-Com VTCS3600):

Jag valde hjälmen med inbyggt bluetooth. Den finns även utan om man skulle vilja det. Mina tidigare erfarenheter av bluetooth kommunikation kommer från Scala Rider G2 som jag testat ett par år och en jämförelse blir det mellan dessa. Till att börja med kan jag säga att V-com inte är kompatibel med Scala. Mycket synd för mig, då frugans hjälm har Scala och killarna jag brukar åka med. Det får bli så att när vi åker, så blir det Lazer hjälmen med Scala och annars har jag denna.

V-com är enbart kommunikation mellan max 3 hjälmar, koppling till mobil och koppling till GPS. Streama ljud från mobil fungerar utmärkt med bra ljud. Det som finns till på Scala är FM Radio. Nu kan jag inte påstå att den är något extra då mottagningen var mycket dåligt. Mycket brus om den överhuvud taget hittade en kanal. Har kanske blivit bättre i senare modeller. Ljudet i V-com är betydligt fylligare och bättre än i Scala.

Manöverknapparna står ut en liten bit så man kan hitta dom också med handskar på. Scala´s hade en del att önska där (Scala Rider Q2).

Hjälmen:

Hjälmen är en öppningsbar integralhjälm med inbyggt solvisir som lätt fälls ner med en liten spak på vänster sida. Finns 3 olika nyanser av solvisir. Ljust, mellan och mörkt. Det som levereras med är det mellan mörka visiret och dom övriga är tillbehör som man kan byta till. Två ventilations öppningar som öppnas och stängs med en knapp. En sitter i hakpartiet och den andra i hjässan.  Urtagbar inredning för lättare hygien och väl tilltagen stoppning. Snabbspänne som var mycket lätt att reglera.

Ännu inte prövad när jag kör men det kommer att bli under dagen.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: