Vilken otrolig upplevelse.

10 06 2011

Hoj Hoj,

Idag blev hojturen till gruvan en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Tänk att jag var just på rätt plats och fick se den. Hatad av många och älskad av många. Den har skapat många debatter. Monica och jag pratade i förrgår om att just få se en.

Jag åkte hemifrån runt klockan 7:00 och efter gårdagens 10 mil, så behövdes det fyllas på i tanken. Tankade nere vid Shell och lagom till helgen, så har ju soppan gått upp lite. Tankade och åkte iväg mot gruvan( läs jobbet). En bit utanför Rimbo dök den upp c:a 100 meter framför och korsade vägen lunkande. Den tittade åt mitt håll när jag kom och då såg jag att det var en varg. Det är ju för fan vargen, sa jag i hjälmen. Jag saktade in för att hoppas få se den en gång till innan den försvann in i skogen. Jag stannade hojen och  spejade mot skogsbrynet vid ängens slut. Till slut såg jag vargen. Den hade stannat på ängen och var bara c:a 50 meter från mig. Den stog med sidan mot mig och tittade på mig. Jag tyckte jag kunde se dom gula ögonen och svarta pupillen. Vilket magnifikt djur. Så ståtlig och muskulös. Jag kände mig otroligt lycklig lottad som fick uppleva detta. Jag satt bara på hojen och tittade på vargen. Vargen stog på ängen och tittade på mig. Det kändes som om den ville säga nåt. Förmedla något till mig.
”Se mig. Jag tar bara det jag behöver för att leva och ni står inte på menyn. Låt mig vandra fritt. Träng inte in mig i ett hörn. Provocera mig inte. Våra vägar kan mötas. Det ser du väl”

Mötet varade mellan 10-15 sekunder, men kändes som en mycket lång tid. Vargen sänkte blicken och lunkade vidare mot skogsbrynet och fick sen mer bråttom då en bil kom och försvann  till slut in i skogen. Den hade inte blivit rädd av min hoj som låter mer än en bil utan stannat 50 meter från vägen. Efter mötet kände jag mig glad och lugn inombords på något sett. Resterande färd till Stockholm satt jag och njöt av bilden som brännt sig fast på näthinnan och jag kommer aldrig att glömma detta fantastiska möte denna morgon.

LÅT VARGARNA LEVA.

Ha de!


Åtgärder

Information

4 responses

11 06 2011
Mats Liifv

Önskar att även jag ska få se en varg i det fria! Ta chansen att åka till Kolmården och hälsa på dom i hägnet i vinter. En mycket speciell upplevelse att komma dessa vilda djur så nära. Dom var lika nyfikna på oss som vi på dom…

11 06 2011
Runar

Ja det skulle jag vilja göra. Dom e otroliga. Vilken skillnad det var att se en varg i det fria och inte på Skansen. Dt blev en helt annan upplevelse. Jag jamförde lite med en kraftigt byggd schäfer, men denna var mycket kraftigare. Jag blev helt såld.
Vi är ju då och då hundvakt åt en Alaskan Husky och man ser tydliga likheter med vargen i honom, men som sagt vargen var otroligt kraftigt byggd.

11 06 2011
Macke

Fan va kul Runar! Hoppas att jag också får uppleva en sådant här mäktigt möte. Vargen är ett häftigt djur att se live.

11 06 2011
Runar

Ja det var as-häftigt. Det lustiga var att frugan och jag satt i bilen dagen innan, på väg hem från badet, och sa just att :”Fan va häftigt det skulle vara att få se en varg”.
Jag kunde då aldrig föreställa mig att det skulle beröra mig, så som det gjorde. Jag blev förvånad av att den hade stannat för att kolla in mig och inte springa in i skogen. Det var en konstig känsla. Jag kände mig glad och otroligt lugn. Jag önskar alla en liknande upplevelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: