Hoj helg.

4 07 2011

Hoj Hoj,

I helgen blev det en del hoj åka. Såg ut som om det skulle bli en regnig helg i slutet av förra veckan men lördagen blev otroligt fin och söndagen helt ok fast ingen sol.

På lördagen tog jag en liten runda på förmiddagen. Jag hade laddat telefonen med nya låtar och tog en tur för att lyssna på dom. Gled fram i 70 km/h och bara njöt. Fin musik i öronen och utsikt i form av knallgula raps fält. Då mår man gott. Tommy och Emma kom över på eftermiddagen. Vi tog en sväng. Monica skulle jobba ytterligare ett pass, så Emma åkte med mig. Vi åkte mot Norrtälje med siktet inställt på Väddö. Solen gassade och en mjukglass skulle sitta fint. Spanade i Väddö efter någon skylt med ”mjukglass”, men såg ingen. Med bara 1,9 mil från Grisslehamn, så var valet lätt. Vi fortsatte för att ta den godaste mjukglassen här i krokarna. Restaurang Kapten Falck blev alltså nästa stopp. En mjukglass och en kopp kaffe senare vända vi hemåt igen. Molnen blev allt tätare och ett annalkande åskväder verkade rulla in från Östersjön.

Vi vek av mot Häverödal över bron. Vacker utsikt från den. Får bli ett stopp där framöver och ta några kort. Passerade Norrby och kollade efter syster, men hon var inte ute på gården. Molnen hopade sig, så vi ville fortsätta. Det får bli ett besök senare. Vid Häverödal blev vädergudarna snälla igen och molnen skingrade sig. Solen strålade åter på oss. Vi gled hemåt i ett lagom tempo. Alla medtrafikanter skötte sig utmärkt. Jag har märkt att min vita hjälm gör en hel del. Den liknar en polishjälm och det verkar räcka.

På söndagen tog jag på mig ”handledarrollen”. Vi ska få en ny hojåkare. Jag blev förfrågad av Mats Lifv och Jonas Sjösteen som hade sett ”efterlysningen av handledare” i ett forum. Jag nappade för det är alltid kul att lära ut av sina erfarenheter. Per telefon tog jag uppgifter för att skicka in för mitt handledarbevis och vi gick igenom lite hur jag vill ha det. Beviset landade i brevlådan några dagar senare. Jag och en av mina döttrar tog en kvällsrunda och då passade jag på att träffa min elev och gå igenom lite mer. Hon hade kört moped och en av sönernas cross hoj. Det underlättar mycket med sådan vana.

Efter lite råd och tips, så gav vi oss iväg till en parkerings plats där jag börjar med eleverna. Björg hade fått kramp i högerhanden på väg dit. Vanligt i början då man spänner sig och håller hårt i styret. Dom får lära känna hojen och vilken skilknad det är mellan fot och handbroms och eftet det förstår dom varför handbromsen skall användas i mesta möjliga mån där det är lämpligt. Krypkörning med användande av koppling. Slalom mellan koner. Efter c:a 35- 40 minuters körning så gav vi oss ut på vägarna. Bara efter denna stund, så ser jag när jag ligger bakom att det ser säkrare ut. Följer med hojen på  ett lugnare sätt. Efter någon mils körning stannar vi och jag frågar hur det är med handen och nu var det ingen kramp. Körde några varv i Rimbo innan vi begav oss till Gottröra igen. Saknar fortfarande blåtands kommunikation, men det var på G. Underlättar väldigt.

I min nya hjälm har jag konstaterat att ett fel föreligger. Mikrofonen fungerar helt enkelt inte. Jag har prövat att para den mot olika telefoner med samma resultat. Streama musik till den från telefonen är inga problem. Jag hör när det ringer och kan svara men den som ringer hör inte mig. Kanske det är mer fel som gör att den inte går att para ihop med Scala Rider Q2 enheterna. Man kan ju hoppas.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: