Skellefteå resan.

14 07 2011

Hoj Hoj,

Det närmar sig semester ( 7 arbetsdagar kvar i skrivande stund). Vi gjorde som sagt var en liten tripp i helgen (150 mil) som var. Den blev med bil och släp. Tommy hade fått span på en hoj uppe i Skellefteå. En Suzuki GSX R-1000. En hoj i mycket fint skick som fått god omvårdnad. En liten chansning är det att dra iväg 75 mil för att kolla på en hoj, men Tommy hade varit kontakt med killen som lovade att den var i bra skick.

Vi gav oss iväg tidigt på Lördags morgonen. Släp hyrt från OK/Q8. Dom hade fått in spritt nya släp och dom var verkligen fina. Låg fint på vägen. Det var jag , Jonathan, Tommy och Andreas som åkte upp. Jonathan och jag turades om att köra. Fint med två förare. Vi körde ungefär 20-25 mil var innan vi bytte. Fina vyer passerade fast inte så kuperat som innåt landet. Tänkte på hur det skulle bli med min planerade hojresa nästa år. Kommer att bli as-fint att glida runt med den då nynköpta Varaderon. Strax för klockan 10:00 var vi i Sundsvall och hade då åkt ungefär halvvägs. Det blev tidig lunch på MAX eftersom MAX experterna (Tommy & Jonathan) var med. Dom satt redan i bilen innan vi kom fram och la upp menyn. Dom öppnade 10:00 så vi hängde på låset och kom in som dagens första kunder. Efter den tidiga lunchen och en kopp kaffe så fortsatte vi uppåt i landet.

Vi passerade so småningom Höga Kusten med den magnifika bron. Vägarbete var det på platsen också så hastigheten var sänkt till 30 Km/h. Vi hade då god tid att insupa denna vy. Passerade en ort (som jag glömt namnet på ) som såg riktigt trevlig ut. Lite speciella byggnader mot vad man är van vid och rikligt utsmyckade parker. rent och snyggt såg det ut. Vi närmade oss Skellefteå och Tommy ringde killen som sålde hojen för att stämma träff. Hojen fanns inte på den adressen man fick fram via telefonnumret utan ute på en MC klubb. Vi mötte killen presic när vi kom in i Skellefteå och följde med honom till MC klubben. Den låg bara en liten bit från där vi möttes, så vi var snart där. Där inne stog objektet och det var så fint som han hade sagt. En liten skråma på c:a 0,5 cm på bakre högra kåpan var det enda som fanns. Jag hade tagit med mig hjälm, handskar och jacka för att provköra. Gasade lugnt ut från klubben på grusvägen och ut på asfalten. Hissade trottlarna och den stack iväg som en raket. Det farliga med sport hojar är att dom inbjuder verkligen till att köra fort. På ett litet kick var jag uppe i 120 Km/h och fick snabbt lätta på gasen och ge på lite broms. Svarade bra på bromsen och neg inte speciellt mycket. Var strax nere i 50 Km/h igen och nu gick det lite mer lagligt. Växellådan kändes distinkt. Växlarna gick i exakt och utan oljud från lådan. Vände åter till klubben och vred på lite igen. Åter igen upp emot 100 Km/h fast det kändes inte så. Mustigt ljud från Acrapovic dämparen. Gled in igen på grusvägen mot klubben.

Köpet genomfördes och hojen lastades upp på släpet och surrades fast. Hojen stog som gjuten med tre spännband och rörde sig inte en millimeter. Vi hade ett täckt släp så luckan slogs igen och det bar av söderut. På hemvägen stannde vi i Östersund och käkade på, just det, MAX. Efter en fika så fortsatte vi resan hemåt. Vi anände Rimbo igen 02:30 och lossade hojen. En fika blev det innan vi gick och sov.

Så här ser den ut:
   

Ha de!


Åtgärder

Information

4 responses

15 07 2011
Jonas

En rejäl tur ni hade. Tyvärr missade jag ju själv Höga Kusten-bron pga oväder, men jag ser fram emot en ny tur dit upp. Hoppas nu att den nya hojen håller sig på vägen och i måttliga farter. =)

16 07 2011
Runar

Ja det blev en riktigt tur. Fantastiskt fint uppåt i landet också. Sverige är ju egentligen fint vart man än är. Många tycker ju att det är fint i våra trakter också, men vi är ju så vana så vi märker inte det. Vi planerar att ta en längre tur nästa sommar med hojen ( då med Varaderon) upp i landet. Vi börjar inåt landet för att i norr ta oss ut mot kusten och hem igen.

Hojen var jättefin och jag provkörde den till Norrtälje i veckan. Det svåra med denna typ av hojar är ju att dom inbjuder till att gasa. 1:an och 2:an och du är uppe i 120 km/h utan att för den delen varva ur. Från 5:an i 90 så är man uppe i 170 på några sekunder. Ja det gäller att kunna motstå frestelsen att gasa på. Längfärdshoj är det då inte. I alla fall inte för en annan som börjar bli vig som ett spett. Jag hoppas innerligt att han kan motstå frestelsen att gasa på. Den går ju faktiskt att köra lagligt också. 🙂

17 12 2011
Nicke

Skellefteå inte Sollefteå!!!!! Milsvid skillnad

18 12 2011
Runar

Tjena Nicke,
Tack för uppmärksamheten. Jag har ändrat i texten nu.
/Runar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: