Övningen går vidare.

16 07 2011

Hoj Hoj,

Ja övningen med min nya elev går vidare. Det har blivit en hel del mil nu och man börjar se en annan självsäkerhet nu. Inget krampaktigt tag om gasen, lite mjukare svängar, bra placering på vägen, uppmärksam på fordon som är potentiella hot.

Mina 3 deviser för att överleva på hojen är:
1.Lita aldrig på någon medtrafikant.
2.Förvänta dig det mest oväntade.
3.Kör aldrig fortare än din skyddsängel kan flyga.

Följer man dessa så får man ett långt och lyckligt liv trots att man kör motorcykel. För det är en härlig känsla att köra motorcykel som jag för allt i världen inte vill mista, bara för en kort stunds ouppmärksamhet.

Jag spanar nu efter ett lämpligt ställe att kunna rita upp en lågfartsbana för att kunna ”plåga” mina elever på. Som jag säger åt dom: ”Köra fort kan alla ( i alla fall ett tag), men köra sakta det är svårt och det är först när du kan det som du behärskar din hoj”. Platsen skall förstås vara asfalterad och inte vara i närheten av boningshus. Jag har en plats dit jag tar eleverna det första dom får köra, men det är ett boningshus i närheten och jag vill inte på något sätt störa dom. Vi brukar vara där max en timme, men nu skulle jag vilja ha en bana där vi kan nöta och nöta utan att reta gallfeber på någon. Kollar vidare idag efter något ställe. Gärna i närheten förstås.

Min andra elev bytte ju upp sig från en Suzuki GS 500E (25 Kw) till en rymdskyttel ( Suzuki GSX R 1000) skulle man kunna säga. Därför så är det nu lite paus, då vi väntar på nya papper för övningskörning med ”rymdskytteln”. Provade den i veckan som var och det var inte en MC utan en raket. Den går ju faktiskt att köra lagligt med också och här gäller min devis nr 3 extra mycket. Otroligt lätt att komma upp i farliga farter. Redan på 2:an så passeras 120 Km/h lätt. Jag vet att Tommy kommer att ha respekt för hojen och köra efter sin förmåga och inom lagliga farter. Han har ju en bra lärare 🙂

Notera även den nya loggan (Honda) uppe till vänster i bannern. En förberedelse för vad som komma skall.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: