Långtur

26 07 2011

Hoj hoj,
Idag blev det en långtur. Först till Uppsala. Stötte på lätt regn vid Östuna. Upphörde helt efter någon kilometer. Biltema imagevar målet och köpa markeringsfärg till banan. Krita är nog en mycket kortvarig lösning. Ska inte störa någon med lite linjer på asfalten på denna plats, då inga parkerings rutor är målade. Med färg i väskan mötte vi upp Lina som var vid Gränby Centrum. Behövde en del till hållaren för GPS’n.

Är man i Uppsala så måste man ju ta en sväng till Lelles mc. Funderar på att skaffa en säkerhetsväst tills jag skaffar en imagejacka med neon färger. Lelkes hade en väst som såg ut att kunna sitta bra, men 600 kr. Jag vet inte. Ska kolla hur SMC’s västar är. Vill ju inte ha något som bara fladdrar runt.

Från Lelles tog vi sikte på Vaxholm. GPS’n och jag hade lite olika uppfattning om vart Vaxholm låg. Jag tog kommandot över tekniken. Pillade in en ny kurs mot Vaxholm och nu blev det bättre. Hade förstås velat ta mindre vägar än E4’an, men men. Vi ville ju även komma fram lite fort då dagen hade runnit iväg.

imageVi kom till 274 mot Vaxholm. Vi körde förstås över Bogesund. Nyfiken att se hur vägen var efter det att vägverket gjort så att hastigheten skall hållas nere. Så mycket kan jag säga, att dom som tycker den beläggningen är dålig har inte åkt 77:an från Norrtälje till länsgränsen mot Uppsala. Så fort man kommer in i Uppsala län blir vägen betydligt bättre.

Nere vid Vaxholm hälsade vi på en fd jobbarkompis till Tommy som jobbade där. Tyvärr glömt både namnet på killen och restaurangen han jobbar i. Efter lite snack så var det dags att åka hemmåt. Man började bli lite sugen på mat. En glass och en cola och sen åkte vi hem.

Hemvägen gick först via Bogesund och sen över Svinninge. Upp via Össeby Garns kyrka och ut mot Brottby. Den vägen imageär och en rolig slingrig väg. Vid Brottby var det bara gamla vanliga 280:an som gällde hela vägen till Rimbo.

En sväng på 25,7 mil stannade mätaren på. GPS:n var med så turen kommer att finnas under ”GPS Turer”.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: