Provkörning av Varadero…

30 07 2011

Hoj Hoj,

Titeln stämmer inte riktigt, men det var iaf målet för turen till Din MC i Upplands Väsby. Jag hade sett att en Varadero fanns till salu hos Din MC och tänkte passa på då Monica var ledig att provköra den med henne på. Det var inte riktigt den årsmodellen jag tänkt mig, men kunde ge en fingervisning om hur Monica skulle sitta och hur den var att köra med passagerare. En kalas dag igen trots alla vädertjänsters konstiga prognoser. Vad har hänt med dom. Inte ens yr.no verkar fungera längre.

Vi svidade om till hojkläderna och tog ut Sussie från garaget och körde mot Upplands Väsby. Vi ville komma fram i tid så vi tog motorvägen till Brottby. För ett tag sedan så käkade vi en pizza vid den pizzerian som ligger bredvid ICA affären (N59 33.597 E18 13.610). Den var riktigt god och jag kan rekommendera den om ni passerar Brottby och är lite sugna. Vi fortsatte på väg 268:a mot Vallentuna och vidare mot Upplands Väsby. Många fartkameror är det på denna sträcka.

En liten historia om en fartkamera:
En något överförfriskad man kommer hem på natten släpandes på en fartkamera som han på något sätt lyckats få med sig hem. Frugan frågar: Vad är det där du har släpat hem?
Mannen: Det är en schån där farth kamera. Tänkte den schkulle schtå i schovrummet.
Frugan: Ja men tänk efter. Den skulle ju blinka stup i ett, för där går det ju alltid för fort.

Åter till ämnet. Strax innan Din MC var det loppis. Vid något svagt tillfälle har jag tydligen sagt att vi kan svänga in på ett loppis när vi åker hoj. Detta för att begränsa vad som kan köpas. Detta loppis undgick inte min kära fru förstås och jag blev påmind om vad jag en gång sagt. Det fick bli på hemvägen om det nu skulle bli något. Din MC stängde 14:00 och klockan var nu 12:40. Vi rullade in hos Din MC och det var helt igenbommat. Snacka om nit man gick på. En annan kund var också där och såg lika förvånad ut och tittade på klockan. Ingen lapp på dörren varför det är stängt. Kollade ytterligare en gång på webben om jag missat något, men Lördagar öppet 10:00 — 14:00. Dåligt. Nu åkte vi iaf hoj så det blev ju en hojtur, men surt om man åkt bil bara för att provköra hojen.

Bara att konstatera och glida därifrån. Det fick bli ett besök på loppis (så var det avklarat :-)). Det blev förstås lite ”fynd”, men eftersom vi var där med hoj så är det hanterbart. Vi gled vidare till McDonald´s i Upplands Väsby och tog en burgare. Alla gäster blev bjudna på kaffe efter maten och det var ett trevligt inslag. Så lite gör att helhetsintrycket ökar markant. Efter burgaren så gled vi hemåt. Nu tog vi vägen Almungevägen förbi Torsåker. Minns att mina föräldrar sa att Carli Tornehave (sångare för den yngre generationen) bodde där. Känd låt från förr med honom är  http://youtu.be/n3IBZk2TF_k. Ingen diggare av Carli, men jag tänker alltid på det när jag passerar platsen. Undrar vad mina kids förknippar med mig/oss? Jag vet iaf 3 uttryck som satt sin prägel hos dom. ”Beight” och ”kvart över” och ”lyckliga människor det där” (säger det alltid när jag åker bil och möter hojåkare).

Kurvig väg den första biten från Upplands Väsby sen blir den tråkig. Raksträcka flera kilometer kurva och lång raka igen. Så kan man ju inte hålla på så vi svänger som alltid av på ”smitvägen”, som jag brukar säga, till Gottröra. Den e definitiv roligare. Kurvig och fin. Som en fotomodell tänkte jag först, men dom är oftast sönderbantade. Vi var snart hemma igen.

Sedan blev det till IKEA med bil då Jeanette skulle investera i lite hyllor. Hur blev det här nu då. Bokhyllor alltså. Mötte en hel del ”lyckliga människor” på vägen till Uppsala. Bokhyllorna inhandlade och som vanligt lite till. Det är ju så affärerna kan överleva. Det där lite till brukar bli en hel del ibland. Regeln som bekräftar att ”många bäckar små gör en stor å” märker man när man kommer till kassan. Hur kunde allt som såg så billigt ut bli så dyrt bara på någon halvtimma? Ett mysterium som förblir olöst.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: