Varaderon rullar på

15 08 2011

Hoj Hoj,

Ja nu har det blivit en del mil med Varaderon. Ska montera handtagsvärmare ev i morgon. Kopplar dom så dom endast fungerar om tändningen är på, så man inte riskerar att få ett tomt batteri. 12 v uttag och en kabelstam för det är beställt idag hos Lelles i Uppsala. Placeringen blir på vänster sida i panelen. GPS’n kommer att sitta på vänstra sidan så att den kan skötas med vänsterhanden. En Givi toppbox kommer det att bli med ryggskydd och plats för 2 hjälmar. Bra pris (tror jag) hos Touring butiken. C:a 2700 för boxen med ryggskydd och fäste. Blir perfekt för frugan.

Ja det har nog blivit en 40 mil nu med hojen. Lika nöjd fortfarande. Inga problem att göra en längre tur. Skönt med en stor tank och en hoj som drar lite. Med Intrudern fick jag tanka stup i ett. Liten tank (10 l) och en förbrukning på 0.5 l/mil så fick man tanka rätt ofta tyckte jag. Man körde ju sällan tills reserven fick slås på utan tankade innan. Då blev det ju runt 16 mil vilket var till och från jobbet och sen en sväng in till Norrtäle och tillbaka. Sen var det dags att tanka. Med en 24,5 liters tank som Varaderon har så kommer man ju 40,8 mil om jag räknar med en hög förbrukning (0,6 l/mil).

Nu låter det kanske som jag inte gillade Intrudern alls, men så är det inte. Jag var nöjd med den också, men dessa två går inte att jämföra. Helt olika hojar och körstil. Intrudern är mer en hoj att visa upp vid korvmojen typ, medans man med Varaderon åker förbi den för ett uppehåll längre bort. Tog förresten ut Hondan på en grusväg igår. Märktes att det var länge sedan man hade grus under fötterna. Kändes lite osäkert, men det var bara att ta det lugnt. Jag som har haft hela min uppväxt vid en grusväg och körde med bredställ med en Honda CB 125 K5 på den vägen. Då kände man igen varje större grop i vägen, vilka kurvor som mest lösgrus låg i. En lång högerkurva som det gick att köra i 75 km/h i och bara för att testa gränserna så prövade jag med 80 km/h en gång med 125:an. Det slutade med att jag hamnade i en plöjd åker med en böjd framgaffel och böjt styre. Hojen stannade efter runt 50 meter, men jag fortsatte ett 10-15 tal meter till för att slutligen landa ibland fårorna. Klarade mig utan skador otroligt nog. Hojen fick tas på kärra hem. Dyra reparationer blev det.

I morgon verkar det bli fint väder och då ska man ta en runda igen. Hoppas även på fint väder på lördag då Mälaren Runt går av stapeln. Väderutsikterna just nu för lördagen ser inte lovande ut.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: