Rindö – Charlottendal – Gustavsberg – Stockholm 2011-08-17

18 08 2011

Hoj Hoj,

Idag var det ett underbart väder. Detta gällde att tas tillvara, så jag tänkte att jag skulle ta en liten tur. Lite småfix först på Apoteket och tankade sedan upp hojen. 18,36 liter gick det i och har kört 37 mil. Det ger 0,49 liter per mil. Får man vara nöjd med. Monica jobbade så jag chansade på att ringa Jennifer för att kolla om hon var ledig och hade lust å hänga med en sväng. Hon var ledig och hakade på.

Nu har man ju plats så jag plockade med systemkameran. Nu när den ligger skyddad i packväskan så kommer den att få följa med fler gånger. Jennifer kom ner och vi tog på hojkläderna och gav oss iväg. Till Vaxholm via Svinninge och Bogesund. Stannade till vid Jordbodammen på Bogesundsvägen. Tänkt stanna många gånger och fota, så nu när system kameran var med så blev det lite kort. Spöklig damm med döda björkar.
 

Blev också ett kort på Varaderon med dammen skymtandes mellan träden. Stormtrivs i sadeln på hojen. Synd att man måste kliva av den på kvällen och sova 🙂

Nere vid Vaxholm ser jag att bilarna rullar på färjan, så istället för att glida ner mot Centrum så åker vi på färjan. Tänkte nu ta Rindö och sedan färjan vid Oxdjupet för att ta oss tillbaka via mindre vägar mot Stockholm. Fint med plats längst fram för hojarna på färjan. En kort båtfärd så var vi över på Rindö.

Stor del av vägen på Rindö var nyasfalterad och dom höll fortfarande på och la ny asfalt. Läskigt blank asfalt som såg ut som såpa. Tog det extra lugnt. Vill ju inte riskera något som är helt onödigt. Man har ju läst en del om nyasfalterade vägar sista tiden, att dom inte håller måtten för friktion. Gick bra och vi kom fram till Oxdjupet och nästa färja. Gled vidare mot Stockholm och stannade vid Charlottendal och Systrarna Delselius fik. Där blev det en ost-skink macka. Gick ifrån Bikertraditionen med räkmacka.

Efter en liten rast och att magen blivit fylld, så fortsatte vi mot Stockholm. Småvägar mot Stockholm så långt det gick (tror jag). Ingen GPS monterad ännu så det blev lite på känn. Kom tillslut upp på 222:an och mot Stockholm. Kom in via Stadsgården och fick för mig att ta mig upp till Fjällgatan och kolla på utsikten. Riktigt fin utsikt. Pratade med grannen som är en gammal söderkis och han tyckte jag skulle ta mig upp till Fåfängan som ligger alldeles i närheten av Fjällgatan. Däe hade man ännu bättre utsikt sa han. Kan va så att man inte kan åka ända upp, men han trodde att det skulle gå.

Det var allt för denna gång. På lördag ser det faktiskt ut att bli Mälaren Runt då vädret ser ut avv bli bättre, men men. Man är ju riktigt sugen på att köra.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: