En liten snurr..

27 08 2011

Hoj Hoj,

Idag monterade jag 12v uttaget på hojen. Blev bra tillslut. Gick som vanligt inte att följa dom anvisningar som var med. Det skulle vara busenkelt att koppla på kabelstammen som var gjord för 12v uttaget. Koppla bara in den i det lediga uttaget på vänster sida och anslut sedan 12v uttaget till den speciella kabelsattsen (360 kr). Enkelt som en plätt, om det nu hade funnits någon ledig kontakt. Kollade både vänster och höger sida och hittade ingen. Är väl så förstås att på senare årsmodeller så finns det kanske en sådan. Nu fixade jag det iaf, men utan kabelsattsen för 360 kr. Det blev riktigt bra. Ett tjusigt lock med texten Honda på för att stänga uttaget när det inte används. Dyrt var det, men bra blev det och det är huvudsaken. Finns inget som är så irriterande om det inte blir bra och man retar sig på det hela tiden.

En extra mekaniker blev tillkallad för att övervaka arbetet. Lukas tordes efter en stund provsitta.


När uttaget var monterat och kåporna ditskruvade igen, så måste man ju prova hur det blev genom att ta en tur. Det blev en tur till Rånäs där jag skulle träffa Andreas. Fortsatte vidare mot Fasterna och ut mot Uppsalavägen (77:an) i närheten av Johannesberg. Istället för att ta vänster mot Rimbo tog jag höger mot Gottröra och ner vid macken. Tog vägen mot Nartunaby. Riktigt krokiga och smala vägar. Inte allt för bra standard utan ganska guppiga. Hondan tog sig igen guppen smidigt. Kändes som jag inte ville att turen skulle sluta. Körde vidare och tog sedan av mot Lisinge. En ännu mindre väg. Asfalt än så länge. Jag kommer ut på ett lite mer öppet fällt och där på ängen ser jag en fantastisk samling av gamla traktorer som står in-the-middle-of-nowhere. Otroligt fina och en del med bara järnhjul. En gammal ”Grålle” prydde sin plats på ängen. En charmig liten traktor som jag minns som barn. Måste bara stanna upp och beskåda dess fina klenoder. Skulle vilja veta lite mer om dessa och ta mig en närmare titt, men vet inte riktigt vilken som har dom där. En gård fanns i närheten som jag misstänker att det är där ägaren av dom finns.

Jag fortsatte min tur. Passerade Lisinge Golfbanan med viss ängslan över att någon förlupen golfboll skulle komma min väg. Klarade mig och körde förbi Söderby på väg ut mot väg 280. Ju närmare jag kom stora vägen kände jag att jag inte ville sluta. Tog av grusvägen mot Gökan. En grusväg på c:a 5 kilometer. Inte en chans att man valt den med Intrudern. Känns riktigt bra att kunna välja vilken väg som helst och inte vara ”låst” till asfalt. Ut igen från Gökan mot Uppsalavägen och sedan mot Rimbo igen.

I morgon blir det mer turer då Tommy och Emma kommer ut. Ska försöka ta oss ner till Rosenhill. Premiär för oss. GPS´n ska laddas med färdvägen.

Ha de!


Åtgärder

Information

Ett svar

10 09 2014
bicycle locks ebay

bicycle locks ebay

En liten snurr.. | MC Turer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: