Rosenhill 2011-08-28

28 08 2011

Hoj Hoj,

Vilken dag det blev. Tidigt på morgonen sken solen, men sen blev det mulet och det började regna. En tur till Rosenhill var planerad. Enligt YR så skulle det klarna upp från kl. 12:00 och vara fint resten av dagen. Turen var inlagd i Garmin så den måste ju testas. Det klarnade upp kring 12 och vi gav oss iväg runt 13:00.

Tommy tankade sin hoj. Jag tycker det e suveränt med en 25 liters tank och en hoj som drar mellan 0,45 – 0,50. Jag tankar sällan tycker jag nu, även om jag kör mycket. Jag stog över tankningen och vi åkte vidare mot Rosenhill. Vid Söderby rakan såg jag att GPS´n tyckte att jag körde på gamla banvallen och skulle köra ut på väg 280. Visserligen funkar gruskörning nu, men detta är väl att ta i. Stängde av den och satte på den igen. Då hamnade den rätt. Transportsträcka till Stockholm via gamla Norrtäljevägen. Lite lurigt att se vart GPS´n vill att man ska köra ibland, så det är tur att den beräknar om rutten utan att tjata om att vända på lämpligt ställe.

Ut på 73:an mot Nynäshamn. Vi tog en bensträckare innan vi gick på Gamla Nynäsvägen vid Trångsunds Trafikplats.

Molnen låg hotfullt nära, men vi hade ännu klarat oss från regn. Vid Tungelsta så hade GPS´n fått fnatt och sa att vi var framme. Långa i synen så funderade vi vart Slingerbulten tagit vägen. Detta var premiär för mig oss att åka till Rosenhill. Efter lite knappande på både telefon och GPS så konstaterade jag åt vilket håll vi skulle åka igen och gav oss iväg. Det visade sig vara rätt för vi mötte en hel del hojar och vägen var verkligen krokig. Några hundra meter in på slingerbulten så började det att regna. En skaplig skur kom det och vi stannade till och gick under en gran. Emma var inte riktigt rustad för att åka i regn. Det sken upp bara efter c:a 10 minuter och vi gav oss iväg igen. Vi tog det lugnt i det blöta väglaget så det inte skulle gå illa.

Vi kom fram till Rosenhill och det var en hel del hojar somredan var på plats. Custom, Raketer och Touring hojar. alla var representerade. Någon ratbike hade också letat sig dit. Lite kul att se dom faktiskt. Hur vågar man ge sig ut med sån egentligen. Såg ut att falla sönder och samman vilken sekund som helst, men ”skenet” kanske bedrar många gånger.

Nu slog jag till med en Bikers mellanmål. Räkmacka och till det blev det kaffe. Tommy och Emma satsade på en köttbullemacka med rödbetssallad. Såg inte helt fel ut det heller. Mättande var det så efter lite fotografering och snack så fortsatte vi resan hem igen. Tog nu 225:an mot Botkyrka och Tullinge. Började militärtjänsten på F18 i Tullinge. Grundutbildningen gjordes där men sen bytte jag till F16 i Uppsala. Som radarobservatör så blev det närmare till ”min” station.

Det fina med att åka med en GPS är att man har en rutt inlagd, men sen kan man göra avvikelser från den och få en ny riktning hem. Idag gjorde vi en sådan, men det visade sig vara fel denna gång. GPS´n skulle vid Trafikplats Nyboda ta Södertäljevägen och nu när man ser det på kartan så hade det nog varit ett bättre vägval. Vi svängde dumt nog ut på E20 och mot Essingen. Strax blev det bauta långa köer och det kröp fram i 10-15 km/h i säkert i 2 km. Det visade sig att det var en trafikolycka (inget allvarligt bara plåtskador) i höjd med Lilla Essingen. När vi väl passerat olycksplatsen så flöt det på bra igen. Vi tog E4:an mot Uppsala och gick av vid Järva Krog för att komma ut på E18. Vid Roslags Näsby tog vi en vätske paus.

Efter en kort paus och lite vätska så fortsatte vi hemåt Rimbo igen. När vi närmade oss Rimbo så tändes min lampa för bensinen som det nu var 4 liter kvar av. Vi tankade upp hojarna innan vi körde hem. Jag fick i 20,1 liter och hade kört 41,6 mil sedan senaste tankningen, vilket ger 0,48  l/mil.

Dagens sträcka blev 19,8 mil och hade klart kunnat kört längre. Fortfarande mycket nöjd med Varaderon. Ett lyft med placeringen av GPS´n och 12v uttaget. Nu väntar jag på topboxen som nog kommer under denna vecka.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: