Hondan servad.

1 10 2011

Hoj Hoj,

Då har Hondan  passerat 3000 mil och fått sin service. Lilla servicen med nytt oljefilter och olja. 800 mil till nästa och då blir det en stor service. Sen 13 Augusti har jag kört 400 mil med hojen. Fasen vad milen rullat iväg. Märks att Hondan är en hoj man tar även om det är lite halvdant väder. En liten anjovis macka slank ner vid Brostugan en liten bit från JHam Motorservice AB, Uppsala. Intrudern var mer en hoj man tog när vädret var mer lovande. Nu har jag  ju mer skydd också bakom rutan och med värme i handtagen så blir det skillnad. Åkte till gruvan i onsdags och då var det 8 grader vid starten och det sjönk sedan til 5,3 grader. Utan handtagsvärmen hade det varit kallt om labbarna.

Nu har den efterlängtade topboxen äntligen kommit. Monterade den på ett litet kick och borrade hål för ryggstödet och skruvade dit det. Blev skit bra. Andreas var först ut och testade. Konstaterade då att boxen skulle lite längre bakåt. Åndrade det och sen blev det perfa. Monica prövade också det, då vi tog en kvällstur in till Norrtan. Hon blev också riktigt nöjd med stödet för ryggen. Nu är den utrustad för semester trippen nästa sommar. Ser verkligen fram emot vår resa upp i den norra delen av vårt land. Vi handlade lite på Coop och åkte mot Vickningen. Resten av familjen var utfodrade, så vi tog en tunnbrödsrulle på Vickningen så var middagen avklarad. Solen hade gått ner sedan någon timme sedan, så det var riktigt mörkt. Bra lyse på Hondan med dom dubbla H4 lamporna. Bra att båda lyser även vid halvljus. Ju större ljusbild framåt, desto synligare blir man på dagtid.

Nästa option till hojen bli motorbågar. Efter dessa kan jag inte se att det skulle vara något jag saknar på min hoj.  Får kanske bli ett vinterprojekt att montera dessa. Läste på nätet om en som skulle montera dom och han lyckades skruva fast dom för hårt, så något gick sönder och som jag fattade det så var det något som skulle vara fästat i motorn, så det blev en kostsam historia. Har inte en susning för tillfället vart dom skall fästas, men det visar sig. Gäller att vara försiktig i alla fall lät det som.

Ta det lugnt bland höstlöven på vägarna. Våta vägbanor, höstlöv, lera från åkrar som traktorer dragit upp är något man ska se upp med. Läste om en kille i England som var en riktig putsfreak. Hojen var alltid skinande blank, men en dag gick det överstyr. Han tyckte att däcken såg lite tråkiga ut så han puttsade upp dom med något medel så dom blev svarta och fina. Han körde iväg med hojen och det gick jättebra rakt fram, men när han kom till första kurvan i lite högre fart och la ner hojen så stack framhjulet iväg och han kanade rakt in i en mötande bil och omkom tyvärr. Han var en rutinerad hojåkare som kört hoj i många år, men ett enda litet feltänk så var olyckan framme.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: