Hösttur 2011-10-16

16 10 2011

Hoj Hoj,

Idag blev det äntligen en tur med hojen igen. Det var 13 plus grader när jag gav mig iväg. Målet skulle bli Täby C och ”gubbdagiset” (Clas Ohlson). Bytte låscylinder då en nyckel kommit på villovägar och inga dåliga sådana heller, så det var bäst att byta. Som vanligt så måste man komplettera med andra detaljer som inte passar till nya låscylindern. Den visade sig vara lite längre än den förra. Jag behävde kompletter med vred cylinder hållare av samma märke som låscylindern.

Till Täby alltså. Bestämde att ta småvägarna dit via Kårsta, Frösunda, Vallentuna. Jag åkte vid 15:30 tiden så jag hade solen i ögonen hela tiden. Läskigt när man kommer in i skuggpartier med solen i ögonen. Man ser absolut ingenting. Där gäller det att verkligen ta det försiktigt. På ett ställe dök det upp två tjejer som kom och gick längs vägen. Jag var inte långt ifrån dom när jag såg dom. Räknade förstås med eventuella gående, så det var inget problem. Fick för mig att testa GoPro Hero kameran, så den var med och fångade turen. Finns på Youtube.

Jag var framme vid Täby C runt 16:15. Fortfarande riktigt skönt ute. Hemresan brjade nån gång vid 17:00 och då kändes det att det var annan ”värme” i luften. Tempen hade då sjunkit till 9 grader. Ytterligare 2 grader skulle den sjunka innan jag var hemma igen.

Ha de


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: