Ännu en sväng på hojen.

29 10 2011

Hoj Hoj,

Idag blev det några svängar med hojen. Solen sken från en klar himmel igen och man bara måste passa på och ta en sväng med hojen. Becca var med på första svängen. Det var bilrally i skogarna och en av specialsträckorna gick på en grusväg en bit in på Södertjära vägen. Becca och jag var dit och kollade på sträckan. Otroligt många bilar var det. Vi mötte en massa på vägen dit och en massa kom till start på sträckan. Det kom rallybilar från alla håll och kanter. Mestadels Volvo. En och annan gammal SAAB 96 hängde också kvar. Ganska många WW Golf också. När vi var där var der mest tråkiga framhjulsdrivna bilar. När vi gick därifrån stod det massor av fina 240, 740 och 940 och väntade på start.

Vi fortsatte på hojen mot Norrtälje, men svängde av vid Libby och tog gamla Stockholmsvägen söderut. Tommy ringde och sa att han och Emma var på väg hem till oss. Vi tog av vid Söderhall mot Rimbo igen. Hemma på gården så var Tommy på väg att köra ut sin hoj ur garaget. Sköna toner hördes igen.

Efter en fika. var det dags igen att nöta lite däck. Denna gång var det jag, Tommy och Emma som drog iväg. Vi tog oss ut till Skepptuna skogarna från Alhamra. Riktigt kurviga och blöta vägar. Kan tänka mig att det kunde varit en hel del löv om inte bilarna kört här och blåst bort dom. Tävlingsbilarna hade detta som transportsträcka och hade dragit upp massor av grus i högerkurvorna. Man fick ha lite koll vart man placerade framhjulet så det inte hamnade i grussträngen. Vi åkte vidare ut mot Arlanda – Almunge vägen och körde mot Arlanda. Strax efter Lunda livs tog vi av mot Frösunda och vidare mot Kårsta och hem igen.

En mycket trevlig lördag blev det. Läste också något intressant senare på kvällen att en Airbuss 330 lyfter vid 270 km/h 🙂

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: