Sköna dagar

3 11 2011

Hoj Hoj,

Detta trodde men inte kunde hända. Sköna dagar i början av November. Jag har åkt hoj till jobbet dom senaste 2 dagarna och ser ut att bli det i morgon också. Det har varit runt 7-8 grader på morgonen och c:a 10-12 på eftermiddagen närman åkt hem. Härligt. Enligt yr.no ska det bli samma väder nästa vecka också. Me like a lot.

Jag satt igår kväll och surfade runt med paddan innan jag somnade. Kom på att söka efter Hellriders Motorshow. Min äldsta bror hade den och jag var med och byggde den lite grann. jag var runt 10-12 år på den tiden. När allt var klart så minns jag hans första försök att ta sig upp på väggen. Han hade då inte hunnit bygga någon hoj ännu, utan försökte med mammas 28 tums cykel. Han tog satts och cyklade som en galning runt start rampen innan han vinklade upp framhjulet på väggen och strax därefter dråsade han ner med bull och bång. Behövdes lite mer fart konstaterade han när han riktade mammas cykelstyre igen.

En ram och en motor fixades. Framgaffeln byggdes om för att passa ändamålet bättre. En guldpils motor (175 cc Husqvarna) sattes i ramen och sen bar det iväg uppåt väggen. Att ta sig upp och ner var det svåraste. Jag åkte med ett par gånger på tanken. Det var ungefär som att se en vägg som rullade förbi. Armarna var tunga som bly när man höll sig i styret.

Hittade en blogg som gav träff på Hellriders Motorshow. Kollade in den och det fanns bilder på många olika motorshower med hojar som var uppåt väggarna. En bit ner på sidan såg jag min bror och hans kumpan Björn Edvinsson. Det var riktigt kul att se bilden igen så många år och att någon skannat in bilden från ett kort och sparat den. Jag skrev en liten berättelse på hans blogg och idag fick jag ett meddelande att han hade fler billder på Motorshowen. Han skulle skanna in dom och skicka dom till mig. Himla skoj. Bernt hade ett enormt balans sinne. Han kunde till exempel sitta på en stol som var på en slak lina och spela gitarr. Körde nästan mer på bakhjulet på sin motorcykel än med båda. Körde på två hjul med bil. Hade en trial cykel som han körde med på en bana hemma på gården i Almunge. På bilden kunde han väl vara runt 20-25 år. Kul minnen och man saknar honom mycket. Eftersom han älskade allt vad motorcyklar heter, så är han säkert med mig när jag är ute och åker.

Det har varit underbara dagar att åka hoj på dom senaste dagarna för att vara November. Förra året var det snö vid denna tid. Jag är nöjd för varje dag utan snöhelvetet. Vinter blir kortare då. I morgon är det halvdag i gruvan och som det ser ut nu på vädret så blir det hoj imorgon också. Efter jobbet lutar det åt en tur ut till Rosenhill för en fika med hojkompisar.

Tack Thomas SagerGrim för att du bevarat bilden och för dom bilder som du kommer att skanna till mig !!!!

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: