Farsdag 2011

13 11 2011

Hoj Hoj,

Idag är det Farsdag. Har egentligen aldrig riktigt fatta varför man skall ha Farsdag eller Morsdag. En lustig sak blev när jag skrev detta på paddan. Farsdag hittade paddan men Morsdag blev morddag första gången jag skev det. Jag är övertygad om att barnen är medvetna om oss ändå.

Seden kommer förstås From Over There (USA), som så många andra saker. I USA började man fira Farsdag den 19 Juni 1910. Till Sverige kom den 1931 och firades till en början i Juni. Handelssamfundet tyckte inte det var en bra tid då Morsdag är sista söndagen i Maj. Är ju inte bra när två sådana dagar ligger för nära. Folk kanske inte köper så mycket den andra gången så därför (min åsikt) flyttades den. Firandet är spritt över stora delar av världen.

Nu till något helt annat, som Monthy Phyton skulle sagt. Vet ni inte vad jag menar med det, får ni Googla. Jag är mycket intresserad av ny teknik och prylar. Jag har en ganska ny Ctek laddare, men såg att det kommit en nyare. Det jag saknat på nuvarande laddare är lite mer information om hur den laddar och i vilken fas den är. Nu har gudarna, eller Ctek teknikerna, hörsammat min tysta önskan och utvecklat en sådan.Ctek MXS 5.0 heter den. Bara namnet är magiskt. Nästan som Harry Potters, Nimbus 2000 (googla om ni inte vet).

MXS 5.0, måste bara skriva det igen, är en helautomatisk 8-stegsladdare med 5A laddström och klarar batterier upp till 160Ah och den har 8 st LED LAMPOR, som indikerar laddfasen. Den har sladdar i gummi och alla som laddat ett batteri i kyla vet hur dom andra är. El sladden blir som okokt spagetti om än inte så skör, men näst intill. Laddaren är förstås IP 65-klassad så den är anpassad för att vara utomhus. 5 års garanti. Om Ni tänkt bada med någon el pryl, så måste den vara IP 68-klassad. En liten parentes. Runt tusen lappen skulle den kosta, men fördelat på antal led lampor blir det ju bara 125 kronor 🙂

Även om man nu inte behöver en massa lampor, som jag, så är en underhållsladdare otroligt bra att ha till hojen. Det fina med dom är ju att batteriet inte tar stryk om det nu skulle sitta i några extra dagar. Jag brukar koppla loss min, även om det står att det skall kunna vara anslutet hela tiden utan att batteriet eller laddaren skall ta stryk. Däremot har jag en Ctek sladd sitter ansluten på batteriet med snabbkoppling och, gissa vad? Indikerings led som talar om batteristatus. Bara att ansluta, snabbt som ögat blinkar. Kanske får lite sponsor pengar efter detta inlägg, men det ska jag fösöka att leva med 🙂

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: