Investeringar igen

18 11 2011

Hoj Hoj,

Nu är dom sista investeringarna (för denna gång) gjorda till hojen. Lite vinterprojekt. Motorbåge beställd och skall monteras när den kommer.

Det kommer säkert att bli bra. Skyddar ju kåpor och motor om man nu skulle ha oturen att lägga omkull den. Skyddar ju bra även om man står still och lyckas få foten i lösgrus, så foten glider undan. Dom flesta har nog råkat ut för det på våren.  Känns jävligt dumt när foten bara glider iväg och några hundra kilo börjar luta för mycket. Bara att hålla emot och försöka dämpa fallet. Jag har lagt ner Varaderon en gång, då stödet inte gick ut ordentligt och jag klev av hojen i tron om att det var ute. En sakta nedläggning som resultat av mitt slarv. Inga skador dock. Man fick pröva teorin om hur man reser upp en hoj med ryggen mot hojen och med hjälp av benen få upp den. Jag kan säga att 270 kilo kom upp ganska fort, men tungt var det. Fungerade bra med tekniken. Med magen mot hojen och försöka få upp den med ryggen är helt omöjligt och med stor risk att skada ryggen.

Nästa investering som är gjord är en tygrylle med verktyg. 51 stycken bra att ha verktyg i  tygfodral som man rullar ihop. Om verktygen är av någon kvalité återstår att se, men annars får man väl byta ut dom efterhand. Verkar vara en vettig uppsättning av verktyg. 7 ringnycklar 8, 10, 12, 13, 14,17, 19mm, 9 insexnycklar 1.5, 2, 2.5, 3, 4, 5, 5.5, 6, 8 mm, 1 polygrip, 1 skruvmejsel med 2 klingor kryss & spår, 1 tändstiftsnyckel 16/18mm, Ståltråd, Spänningsprovare, eltejp och lite till. Har prövat ett antal multiverktyg, men det stora problemet med dom som jag testat är, att man behöver ett verktyg för att få ut något av dom verktyg som finns i den. Hårda som fan i fjädrarna. Vet inte om Leatherman multiverktyg som kostar runt 1000 lappen och uppåt är något bättre. Har inte lust att köpa någon heller för att pröva. Den här ( ROTHEWALD) från Mc-Depån för 435 kronor verkar vettig och är det bara hyfsad klass på verktygen också, så är jag mer än nöjd. Bra att ha ligga i hojen. Nu kör jag ju Honda Varadero, så jag behöver den inte, men jag kan ju hjälpa någon på vägen. 🙂

Surfade runt och läste lite om Rothewald och dom är tydligen ganska kända för sina ”hojverktyg” och fick bra kritik. Fråga mig inte vad det är för skillnad på hojverktyg och vanliga. Jag misstänker att en 13 mm ringnyckel försvinner lika lätt som vanligt 🙂

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: