Semester 2012.

18 11 2011

Hoj Hoj,

Hittade ett gammalt utkast som jag inte publicerat, men här kommer det. En del saker har ju ändrats. Nu har jag ju en Honda Varadero som jag sist i texten funderade på att skaffa.

”Hoj Hoj,

Det gäller att vara ute i tid. Fick en liten idé om en semester tur med hoj nästa år. 211 mil på 6 dagar skulle ge runt 35 mil per dag. Undviker dom större vägarna så långt det är möjligt utan att för den skull bli alltför långt.

Resan skulle gå norr över. Övernattningar blir på vandrarhem. Inget mysigt att krypa in i ett tält, om man nu råkat ut för nån störtskur på vägen. Första övernattningen i Leksand. Det tar c:a 3,5 timmar att ta sig dit med några bensträckare på vägen. Tid ska finnas att kolla lite på dom oilka övernattningsställena också. Inte bara åka och sova. Därifrån via RV301 förbi Gulleråsen, Furudal. RV296 förbi Böle, Los, Kårböle, Rätan och vidare upp mot Östersund där 2:a övernattningen blir. Många år sedan jag åkte på dessa vägar, men då var det med bil. Kanske lite lång sträcka, men inget är ristat i sten. Man får ju ta det lite efter hur vädret är också.

Från Östersund går det sedan mot Lycksele. E45 förbi Häggenås, Ede, Sörviken, Vallen, ut på RV345 och kommer ut strax norr om Ramsele. Norrut på RV331 mot Nordantjäl och därifrån till Junsele. Från Junsele RV90 mot Åsele. Sedan RV 395 för att för dagen stanna vid Lycksele. Efter 3:e övernattningen går det vidare mot Boden på RV365. Passerar över Vindelälven och förbi Kvarnåsen, Norsjövallen, Moräng, Siksjön, Över till RV94 och österut förbi Korsträsk. Passerar Luleälven. Tar av på RV356 mot Boden. Eventuell övernattning i Boden annars fortsätter vi 3,5 mil till och hamnar i Luleå för 4:e övernattningen.

E4:an ner till Skellefteå och sen RV364 hela vägen ner till Umeå. E4:an söderut till Nordingrå där övernattning nr 5 kommer att ske på Pensionat Körningsgården. Det var ett TV program och pensionatet för c:a 1 år sedan i en serie om platser där det spökar i Sverige. Värdinnan verkade vara en mycket trevlig jordnära dam. Svårigheter att hitta någon hemsida eller information om pensionatet. Pensionatet har också flera olika markeringar vart det ligger när man tittar på kartorna. Kanske i skrivandes stund inte bedrivs längre.

Från Nordingrå blir det E4:an söderut mot Vallvik där våra grannar har en kåk. Övernattning 6 blir alltså i Vallvik. Från Vallvik tar vi oss hem dom sista 22 milen.

Om det nu (som jag hoppas) blir en Honda Varadero XL1000 nästa säsong så ska jag/vi satsa på detta. Tror det är en perfekt hoj för detta äventyr. Nästan alla orter i min text här länkar relaterade till sig. Klicka er gärna vidare på dessa och läs mer om orterna.

Ha de!”


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: