4 månader till 20 Mars 2012

20 11 2011

Hoj Hoj,

Det går framåt. 4 månader till 20 Mars 2012. Den 20 Mars i år (2011) så var det första gången som vi åkte hoj denna säsong. Vi åkte en sväng in till Norrtälje. Hade inte skrivit ner någon temperatur, men kan väl tänka att det låg runt 12-15 grader. Känns lite bättre när man ser att det inte är så långt kvar. Känns som man kan klara det utan att bli galen :-). Sen har vi ju semestern att se fram emot. Kommer att bli fett nice.

Det blev många mil med Varaderon. Passerade 600 mil och detta på 2 månader ungefär. Jag gillar den otroligt bra. Sitter som en kung och Monica sitter som en drottning med ryggstödet som topboxen ger. Riktigt skön att köra och har vrid så det räcker. Smidig i stadstrafik trots att den är relativt stor. Sitter högt och har bra koll på trafikanterna runt omkring. Att den är hög gör också att man syns bättre och med Halvarssons Proximo jacka, så syns man riktigt bra vilket är A och O när man åker hoj. Man måste synas. Varaderon har också 2 H4 som lyser även vid halvljus och det gör också sitt till. Med den vita hjälmen så får man ytterligare effekten av att man förväxlas med en viss kår, och det gör i sin tur att bilarna glider undan och släpper förbi en när man kommer.

Har sett några filmer på Youtube från hojturer på Trollstigen och uppe i Lofoten. Någon gång skulle jag själv vilja göra dom resorna. Trollstigen är den som ligger närmast tillhands. Lite långt att ta dom på samma resa kanske. Jag har hört att Norge ska vara ett härligt land för hojåkning, men man får ha koll på hastigheten. Om inte, kan reskassan ta slut ganska snabbt. Skyhöga böter om man jämför med våra.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

30 11 2011
Ingemar Berglund

Hej !
Res med SMC till Norge, det har jag gjort, 3 ggr.kan
rekommenderas. Har bokat in mig på
http://www.svmc.se/travel/Resor–Nyhetsarkiv/Resor-2012/Norge-Grustouring-2012/
Läs mer på reseledarens egen sida
http://www.mctouring.se/wp/

30 11 2011
Runar

Hej Ingemar,
Kul att du hittade till min blogg!!
Tack för tipset! Satt och drömde mig bort och det såg riktigt härligt ut. skulle verkligen vilja pröva på detta. 2012 kommer jag å min fru att göra en Sverige resa genom dom norra delarna av vårt avlånga land. Mellan 211 – 250 mil kommer det att bli, lite beronde på väder och vind och om vi hittar något sevärt ”utanför” den rutt som jag bestämt.

Ha en härlig tur 2012 i vårt vackra grannland.

Mvh
Runar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: