Motorskyddet monterat.

4 12 2011

Hoj Hoj,

Då var motorskyddet monterat. Blev bra tillslut. Den första sidan gick hur bra som helst att montera, men den andra var det värre med. Efter många försök så lyckades jag få själva skyddet och ett stag att passa in i varandra. när allt var monterat och klart upptäckte jag att höger sida (den som var knepig) tog i när jag gungade så dämparna sjönk ner. OK bort med den sidan igen och börja om. Fick bocka ut staget så att det gick längre ut från gaffelbenet. med risk för att inte delarna skulle pass ihop igen. Det gick bra till slut och motorskyddet tog inte i framskärms fästet längre när jag gungade med hojen.

Nu ska det dras ström för GPS´n. Fast montering av el kabeln. Minus kommer att tas från batteriet, medans plus kommer att tas från en kabel som har ström när tändningen är på. Avsäkrad med 1A säkring förstås. Kommer nog att gå på baklyset för pluskabeln och allt kommer att fästas under sadeln med elen framdragen under tanken till GPS´n. Kopplingen kommer sedan att få vulktejp över sig. Vulktejp är en fantastisk uppfinning. Gör kopplingar helt vattentäta och det går att göra o-ringar av den också som en tillfällig lösning. Kommer lite bilder hur jag monterat när väl det är gjort.

Tips på en websida att ladda ner service manualer för hojar och det fanns en hel del att välja på:
http://www.carlsalter.com/motorcycle-manuals.asp

En brun kabel ska enligt manualens elskiss vara den jag ska koppla min GPS. Så var det löst. Det var den enda helbruna kabeln som fanns och den gick till positions lyset i fram också, Där har jag kopplat 12V uttaget som sitter på höger sidan.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: