Backup måste man ha..

27 01 2012

Hoj Hoj,

En bakup till GPS´n måste man ha. Kan ju hända att den lägger av och då är det bra att ha något att följa. MC-Kartan är då en given karta för oss hojåkare. Den är behandlad så den tål lite väta. Den fullständiga är på 5 st A4 blad som viks ut på bredden och täcker då Sverige från väster till öster. Östra delen av Norge finns även på kartan. Rekommenderade hojvägar är markerade, liksom om det är grus eller asfalt. Det finns även markerat var det finns MC-träffpunkter, Racerbana, Speedwaybana Elitserien och motormuseum. Sen finns förstås dom vanliga kart symbolerna inritade som camping, flygplats etc. En given plats för kartan är förstås tanken och så ”fick” man ett extra lagringsutrymme också. Held Carry med 10 liter och expanderbart till 18 liter genom en dragkjedja.

Nu går jag igenom GPS rutten och jämför alternativa hojväger från MC-Kartan. Inte så mycket omgjort ännu, men visst fanns det lite alternativ som nu är inlagda i GPS rutten. Inte så mycket längre , men nu uppe i 222 mil. 5 mil längre än från början. Reserv tändstift och punka-lagnings-sats skall inhandlas. 1,5 liters reserv bensindunk beställd och på väg. Onödigt att bli stående för ganska enkla saker, som det finns grejer att åtgärda felen på plats med. Kanske lite overkill, men dom vägar vi kommer att köra är ganska ensliga och mobiltäckningen kan man nog inte räkna med. Var i Östersund för några år sedan och inne i Östersund fungerade telefonen, men strax utanför var det noll täckning.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: