Nu kom den som några väntat på, men inte jag..

4 02 2012

Hoj Hoj.

Lördag. Ser fram emot att mina egna kockar kommer hem idag. Kommer att bli skoj och gott.

Så var Kung Bore här då. Trodde, hoppades att han inte skulle hitta hit i år, men nu kom den som några väntat på, men inte jag. Träffade en medresenär på Den Röde i går. Han ansåg att sommaren var en transport sträcka. Hur tänkte man där? Förstår inte hur man kan längta till detta. Hörde just nu på radion att det var -40 grader i Sakkajärvi och strömlöst. Reportern undrade hur man klarade sig utan el och Internet. Asgaravade när jag hörde det. Att ens nämna Internet i sammanhanget är ju sjukt. I-lands problem eller? Jag tänkte på dom alla jag pratat med som sagt att det är så fantastiskt med värmepumpar och sen har dom kastat ut allt annat värmesystem. Många har tagit bort ganska nya olja/ved/el pannor för att ”få mer utrymme”. Värme pumpar är bara effektiva då det är -5 som kallast och det är när dom är nya. En luftvärme pump är väl egentligen som en bakvänd AC och dessa vet väl alla med äldre bilar hur bra dom är. Vad gör dom när det blir strömslöst? Jag vet iaf vad jag gör. Lägger in ved i pannan, lagar mat i öppna spisen. Behöver ingen cirkulationspump heller för att få vattnet att cirkulera i elementen. En viss teknik att få igång det, men det fungerar.

Så snöar det igen. Inte mycket, men det räcker för att jag ska må illa. På söndag bär det iväg till Tyskland i jobbet. Borta i 3 dagar så Ni får väl läsa något annat under tiden. Jag vet att det blir svårt, men håll ut 🙂 . Kanske blir ett inlägg om möjligheten finns. Har ett grymt problem med landningen på Arlanda. Varje gång har jag fått så in i he–te ont i huvudet. Ingen vanlig huvudvärk, utan det liksom bränner i skallen. Tror att man inte går för egen maskin ut ur planet. Ska pröva lite med Nezeril typ få se om det hjälper. Läskigt som fasen är det.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: