På väg till gruvan

24 02 2012

Hoj hoj

Då satt man här igen på väg till gruvan. Solen häver sig upp över horisonten. En härlig årstid går oss till mötes. För värde dag så minskar nu snön. Var ner i garaget igår och prov startade Varaderon och den gick igång perfekt. Så skönt att höra V-twinnen morra igen. Snart kommer man ut på vägarna igen. Första turen på våren är den absolut skönaste, efter en vinter med ständig längtan att den ska ta slut.

Två turer gjorde på runt 25 mil. En lagom dagstur. Båda är visserligen lite åt samma håll, men problemet att göra någon söderut är Stockholm. Det ligger som en ”port” mot södra Sverige. Man måste igenom för att kunna komma söderut och det är så grymt tråkigt. Åker där varje dag. Det är också 5,5 mil dit. Alternativet är via Enköping – Strängnäs, men det är som en tur bara det. Det får bli västerut istället. Jag rekommenderar MC kartan om ni inte har den och gör lite turer utöver dom vanliga. Den tillsammans med Garmin Mapsource är det perfekta. MC Kartan har fina hojvägar markerade. På den finns också MC fik och sevärdheter inlagda.

Är lite intresserad av en ny filmkamera. Camsport Extreme HD. Den har en inbyggd lcd skärm på sidan under ett lock och den kan styras med en remote knapp som man sätter på styret. Knappen lyser även när den filmar. Ett lasersikte som lyser i 10 sekunder vid start visar vad som filmas. Linsen är vridbar så den kan fästas i vilken vinkel som helst. En batteritid på 3 timmar är riktigt bra. 32 Gb mini SD tar den som max. Det jag saknar på GoPro Hero är en remote knapp. Jag vill kanske bara filma vissa delar. En lång raksträcka gör ingen upphetsad och bara dyrbar batteri tid går åt. Sen missar man lätt att få igång den. Har kört flera gånger med den och sedan upptäckt att den inte varit på. Den har också en wide lins som gör att verkligheten förvrängs lite. Trodde att det behövdes när jag köpte den. Camsport Extreme HD kan ju även användas som en vanlig videokamera då den har en inbyggd lcd skärm. Det är ju ett plus. Priset är förstås dyrare än GoPro, men inte så överdrivet mycket.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: