Nu är rampen klar.

4 03 2012

Hoj Hoj,

Igår satte jag stopp för isen. Årets startramp är nu klar. Tidigare än förra året. Hade den varit klar redan igår hade jag hunnit med en premiär tur. Solen sken och det var riktigt gött väder. Testade iaf rampen med hojen och en kort sväng på vägen utanför. Kändes så skönt bara dom få metrarna.

Uppfarten från garaget var täckt med ett tjockt lager av is. Bara den lilla biten skulle inte få stoppa mig. Förra öret var det mest snö och inte så mycket is som i år. Öste på med den salt som jag hade kvär. Gillar inte den salt man får tag på nu. Den är så finkorning.

Köpte något för några år sedan som hette Is-väck. Det var som ”mannagryns flingor” och fungerade till och med på snö. Tog faktiskt bort isen. Det fina saltet tar inte direkt bort isen utan gör bara så det inte blir halt att gå på. Hackade med spett. Högg med en gammal slö yxa. Slet mitt hår. Jag lyckades till slut komma ner en bit, inte helt, men tillräkligt för att fortsätta nästa fas.

Saltet var förstås slut så det blev till att jaga runt efter det. Jag visste att affårerna hade slut så jag chansade på OK som brukar vara ett säkert kort här i Rimbo. En eloge till macken. Tyvärr var det slut, men dom hade haft och jag visste väl det. Blev däremot hänvisad till Grandins Trä & Bygg och dom hade kvar. Visserligen var det också av den finkorniga varan. Köpte förut något som hette Is-väck och det var som mannagryns flingor. Otroligt effektiv även mot snö och tog faktiskt bort isen.

Det nya finkorninga gör visserligen så det inte blir halt, men tar inte bort det. Säkert någon miljönisse som stoppat försäljningen av någon idiotisk anledning. Bättre att vräka ut finsalt än att ta mindre än halva mängden av det gamla. Har aldrig och kommer nog inte att förstå detta.

Så var det dags för skottkärra, sopborste och skyffel. Nu skulle gruset upp från vägen och placeras på ett mer effektivt ställe. Rikligt med grus fanns det och mycket mer finns det i den snöväll som faktiskt ligger kvar vid sidan av vägen. Lyckades få ihop runt 90 liter grus och det räckte till en sträng nästan hela vägen upp. Bara sista 1,5 metern blev utan. Där vräkte jag på mer salt och mer ska läggas på idag.

Tommy och jag lyckades få fram hojarna framför Ted´s bil i garaget. Vi prövade startrampen och Houston, We have lift up. Så var det klart!! Jag han inte med någon tur, utan det blev bara en sväng upp och ner på gatan och in igen.

Idag när jag går upp så är det -4,5 grader, mulet och vägen alldeles vit av frost. Bilen ser åter ut som en frostig iglo. Enligt vädergudarna så ska det skina upp under dagen och tempen skall sega sig upp till +3 grader. Kanske blir en kort tur för att testa nya kameran.

HA de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: