Påskhelgen 2012

7 04 2012

Hoj Hoj,

Årets påskhelg har verkligen bjudit på Aprilväder. Hela registret av vädertyper har presenterats. Ena stunden snöar det för fullt för att övergå i hagel som blir regn och efter en stund skiner solen igen. Sen börjas det om. Tempen har bara varit blygsamma 2 – 3 plus grader och på nätterna har det varit minus grader.

Bortsett från snö och hagel så har det varit ok för min del. Jag har nämligen tillbringat större delen av påsken sittandes på ett hustak. Inte för att eventuellt få syn på någon påskkärring som flyger lågt, utan för att roa mig med att plocka ner tegelpannor från ett hustak. Eftersom vädret inte har varit något ”hojväder” så har det inte känts så tungt som det skulle gjort annars. Nu var jag inte själv utan jag hade stor hjälp av Ted, Andreas, Pongo och Max. Hade jag inte haft det så hade jag nog blvit kvar till nästa påsk. 🙂

Lite intressant skulle vara att veta hur mycket man har lyft under helgen. En tegelpanna väger ungefär 3 kg styck så det blev nog en hel del. Fick en idé om en lösning som skulle göra arbetet mycket lättare. Jag vet hur det ska vara, bara att klura ut en lämplig konstruktion. Det skulle säkert minska tiden betydligt vid nerplockning av tegelpannor.

Så här i backspgeln som kommer jag aldrig mer att ge min in på ett sådant här projekt och ett ”litet” moment återstår ju och det är att få ner mina, lägga nu papp, läckta och upp med dessa. 😦 suck

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: