Solen!! Vart är du?

23 04 2012

Hoj Hoj,

Nu början man fundera. Finns det någon sol och vart finns värmen? Temp runt  nollan och någon minus grad klockan 7:00 är inte ok. Nu vill jag ha några plus grader iaf klockan 7 så man kan ta hojen till gruvan. För att inte tala om dom senaste helgerna. Mulet och regn med några plus grader. Beight.

Vad har hänt sedan sist då? Ja inte mycket hojåka kan jag säga. Typ inget alls. Påskhelgen var det workout i form av att plocka ner tegelpannor. 2,8 ton vid en grov överslagsberäkning, men jag tror att det var säkert en bit över 3 ton. Dom kom ner och forslades hem till huset. Ligger nu i prydliga travar på gården. Det skulle inte dumt att kunna trolla nu så dom kom upp också. Det blir inget i år med  nya pannor. Konstaterade att tidig April var en bra tid innan getingarna vaknar till liv. Det fanns ett par rejäla getingbon under pannorna och en drös med små. Vet att det finns rejäla getingbon hemma också. Getingsamhället dör under hösten och endast befruktade honor går i dvala, men jag undrar vart.

Nästa vinters första lass av ved har landat i garageuppfarten. Bara att ta tag i det på lediga stunder. Snabbt gjordes en fri väg för hojen förstås, så nu kommer man ut igen om det nu skulle bli väder för det. Har säkert 10 kubik kvar av förra vinterns så till i år minskar jag beställningen med 10 kubik. Nu var ju vintern som var väldigt mild om man jämförde med vintern 2010. Då var det 20 – 25 grader kallt under säkert 3 veckor och då går det åt ved.

Jag vet. Det var en as-tråkig uppdatering, men ville med detta mera meddela att jag finns kvar. Det blir bättre när jag kommer ut på hojen och tar lite kort igen.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: