MC kortege i Norrköping

1 05 2012

Hoj Hoj,

Vi fick ett infall att åka ner till Norrköping och delta i 1:a Maj kortegen som Peking MC brukar anordna. Jag hade ju halvdag i gruvan på Valborgsmässoafton, så vi drog ner till Söderköping på eftermiddagen. Tog mindre vägar via Vagnhärad, Studsvik. Så satans tråkig väg annars ner till Norrköping. Det måste finnas mer mindre vägar att ta. Ska kolla lite i GPS’n till hemvägen. Risken är väl att den kan bli ganska lång.

Vi hade inte sagt något till Toni och Åsa att vi skulle komma ner, men jag ringde och kollade läget innan så dom inte skulle bort på något. Dom blev ganska snopna när vi dök upp på gården. Dom var precis på väg ner till Brunn för Valborgsfirande så vi kom precis lagom. Klockan blev mycket och man skulle ju köra hoj dagen därpå igen så man fick hålla igen med drickandet. Efter en redig plankstek på Å cafét (kl 23:15) så gick vi hemåt igen.

Vi vaknade till en helt fantastisk dag med klarblå himmel. Detta bådade gått för kortegen senare på dagen. Vi var ut och hälsade på Affe i nya brandstationen. Han jobbade och guidade oss runt i den nya stationen. Vilka ytor och utrymmen. Verkligen top of the line, med relaxrum och andra myshörnor, men det kan dom behöva som ibland får vara med om att bokstavligen sopa upp rester efter förolyckade personer. Dom gör verkligen ett hedersvärt arbete.

Vi lämnade Affe och brandstationen för att bege oss till samlingspunkten för kortegen. Den var vid Bilprovningen i Herstadsberg. Vi kom dit ungefär 11:45 och då var det väl ett 50 tal hojar där. Vi gick runt och kollade lite på hojarna. Jag hade tidigare fått veta att Macke Andersson inte kunde komma då en motorlampa lyste på hans hoj. När vi står där och tittar så ringer telefonen och det är en glad Macke som ringer och han har fått låna en garage kompis hoj så han blir med på kortegen. Vi gick och mötte honom då han stog på andra sidan mot var vi stog. Mer och mer hojar rullar in ju närmare 13:00 det går då starten för kortegen skulle gå. Till slut var hela Bilprovningens område packat med hojar. Det var inte mycket luft emellan hojarna. Bara så att man nätt och jämt kunde kliva på sin hoj. Enligt flera personer så hade det inte varit mer hojar i en kortege någonsin. En siffra jag hörde var upp emot 1000 hojar, men det är en obekräftad siffra. Hur som hellst så var det ofantligt många hojar.

Min tanke var att hur skulle detta fungera bara vid utfarten från Bilprovningen. Klockan blev runt 13:10 då dom främre hojarna drog igång och sedan spred sig skönsången till hela platsen. Ett otroligt mullrande som säkert sträckte sig långt bort från Bilprovningen. Övertygad om att några, för att inte säga många, hade nog högre ljud än dom tillåtna 103 dB vid 4500 varv. Vackert lät det i alla fall. Hojarna började rull från alla håll tycktes det som, men det gick otroligt bra och utanför området så radade vi upp oss 2 och 2 i tjusig formation och gled in mot Norrköping. Vid varje korsning och rondels stog Polisen och stoppade trafiken så kortegen kunde rulla på. Mycket smidigt och inte ett enda stopp under kortegens väg.

I slutet så löste kortegen upp och olika grupper drog åt sitt håll och några fortsatte till målet. Vi tog och riktade in oss mot väg 55 mot Strängnäs och Enköping. Så tråkig väg att åka E4:an upp mot Stockholm. Vi stannade i Katrineholm för att ta något att käka och det blev Donken.  Mätta i magen fortsatte vi hela vägen direkt till Stängnäs där hojen fick lite bensin. Skönt med så stor tank och att hojen inte drar så mycket. Man kommer riktigt långt på en tank och det känns ju bra med dessa bensinpriser. Från Strängnäs drog vi hem i ett svep.

Detta var en bra övning för sommarens semester. Det var första gången som Monica åkte långt på hojen och hon knorrade inte alls så det fungerade helt ok. Konstaterade att dags etapper på runt 25 mil är nog bra ändå. Skönt att stanna och ta det lite lugnt och kanske knalla runt lit på det ställe som man stannar på. Blir bara vädret bra som kommer detta att bli kanon.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: