Nybesiktad hoj :-)

5 05 2012

Hoj Hoj,

Körde ner hojen i garaget nyss och det var fan i mig inte varmt. Dagen började mulen och övergick sedan till sol, men med storm vindar istället. Satan va jobbigt det var att köra hoj i blåsten.

Det var så kallat öppet hus på bilbesiktningen i Rissne för hojar. Bara att komma med hojen och få den besiktad. Min och Björg´s (min hoj elev) hoj hade sista månaden för besiktning så det passade ju bra. Sagt och gjort. Molnen släpade i trädtopparna, så regnet var nog inte långt borta. Enligt vädertjänsterna skulle det klarna upp senare på dagen. Ingen åskvärme då det var runt 10 grader.

Lite orolig är man alltid för besiktningar. Hojen lite lugnare, men bilen är ett lotteri. Nu var det hojen som skulle besiktas. Framme vid Bilbesiktningen i Rissne var det en kö på c:a 20 hojar före oss, så det var ingen fara. Dom tog 2 hojar åt gången. Fick veta att på morgonen hade det varit en väntetid på 2 timmar, så vi kom lagom tid. Vi fick väl vänta kanske i 20 minuter innan det var vår tur. Vi rullade in våra hojar och dom blev synade i svetsarna.  Bara unga killar och tjejer som troligen körde hoj själva. Gick på ett litet kick med besiktningen. Min hoj rullade igenom utan problem. Björg´s rullade också igenom med lite små grejer. För att vara en 84 års modell så var det riktigt bra. Reflex bak och något med kedjan var det enda.

Solen hade kommit fram som sig bör den 5 Maj och värmen kom åter. Det fanns korv och dricka, så magen fick sig en bit. Snackade lite med killen som stod där från Handelsboden och tog en katalog. Det var dags att köra hemåt igen då jag skulle fixa lite middag (på beställning av Jennifer). Det hade börjat blåsa ordentligt, så man fick hålla i hojen bra nog och vara beredd på kastvindarna. Vi kom hem och det hade blivit en tur med både nytta och nöje.

I morgon, om det blir bra väder, ska min kära hoj få lite omvårdnad igen. En tvätt får det bli så han skiner som en sol igen. Så jädrans nöjd med den. Passar mig perfekt.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: