Ytterligare en underbar dag att minnas.

19 05 2012

Hoj Hoj,

En otroligt vacker dag med sol och som grädde på moset en underbara hojtur med trevliga vänner. Denna dag blev ytterligare en underbar dag att minnas.

Vaknade med en strålande sol utanför fönstret. En hojtur till Vaxholm med Lasse och Palle var på schemat. Tog ut Varaderon från garaget och funderade på en tvätt (Jonas det blev ingen sist jag skrev om det), men skippade det. Ner till macken och tankade så hojen var redo att smeka lite asfalt. Med kameran i högsta hugg hörde jag Palle närma sig och jag gick ut till grinden och tog några kort. är kom han på sin Aprilia CapoNord. Mycket fin hoj som Palle är döförtjust i. Mycket lik Varaderon.

Efter en stund hördes Lasse ”Greven” med sin Suzuki Intruder 1500 komma mullrande nedför gatan. Vi snackade lite innan avfärd och det visade sig ett vi kom iväg lite sent. Vi skulle möta Jonas och Leif vid Vaxholm. Jag tog täten och vi körde mot Vaxholm. Ut mot Brottby på gamla Stockholmsvägen. Tempen låg nu på behagliga 19,5 grader. Det här skulle bli fin, fint.

Vi Brottby tog vi av den kurviga vägen förbi Össebygarn. En krokig väg som man nu åkt många, många gånger. Men man tröttnar inte på den iaf. Så fina vänster – höger – vänster böjar efter varandra. Att jag skjutsar Monica känns inte då hon följer med så bra. Många vet jag är emot att skjutsa, men det beror nog mycket på den som blir skjutsad. En som är ovan att åka hoj känns meddetsamma då denna farligt nog försöker räta upp hojen vid nedläggning i kurva. Mycket viktigt att följa med men för det behövs tillit till föraren. Vi tog sedan Svinninge vägen ut till 274:an mot Vaxholm.

Sen blev det förstås den traditionella Bogesundsvägen in till Vaxholm. Varför åka rakt när man kan åka kurvigt. Framme vi Vaxholm var det så fullt med hojar att vi knapt hittade någon plats. ”Torget” har blivit mindre sedan parkbänkar placerats ut. Vi gled förbi och vände tillbaks och då såg jag Jonas och Leif på torget. Vi gled in där dom stog parkerade. En bild på Jonas nya hoj måste ju tas. Ett ståtligt ekipage. Om 3 veckor så ska jag ta me han ut på slingrande Roslagsvägar upp mot Österbybruk. Då ska Vulcanen få nosa lite frisk doft troligen blandad med kogödsel på sina håll.

Efter lite snack så tog vi sikte på Hamburger macken. En 150 grammare med Pommes slank ner utan problem. Lite väl friterade Pommes dock åt Monica. Intryck i form av megabyte sögs in i våra kameror. Stunderna förevigades. Kanske skulle man idag just få Kortet med stort K. Huvudsaken är att man fotar. så kul att titta tillbaka på när stormen viner utanför knutarna. Jonas förevigade ett ögonblick med sin kamera. Kul med folk som fotar. Själv har jag inget emot att bli fotograferad och i hoj sammanhang är det svårt att undvika någons lins.

Det var dags igen att fortsätta. Jonas och Leif åkte färjan över till Rindö och sedan Värmdö för att ta en fika på Café Sjöstugan. Ej besökt av mig ännu så det har jag kvar. Lär väl bli nu i sommar. Vi övriga åkte tillbaka samma väg vi kom dvs Bogesund – Svinninge. Vid Åkersberga körde vi kustvägen 276:an mot Norrtälje. Nästa stopp skulle bli Café Brovakten i Wettershaga.

På väg dit låg vi bakom en bil som pendlade mellan 70 0ch 80 km/h. Jag tänkte testa hur länge mina följeslagare stog ut med detta pendlande. Jag måste säga att dom var mycket tålmodiga, men sen bröt sig Palle ut och drog om med sin Aprilia. Det var faktiskt riktigt bra då jag känt en hjälm som lutat sig mot min rygg. Omkörningen var kan man säga som en väckarklocka. Min kära hustru litar verkligen på mig. Batteriet i hennes Scala Rider hade tagit slut så jag kunde inte hålla konversationen upp med intressant information typ ”ser du skogen” eller nåt. Vi var framme vid Café Brovakten och det var dags för en fika. Inte ett enda moln på himlen hade skymt solen under hela dagen. Monica skulle börja jobba natt igen, så vi gav oss iväg mot Rimbo igen. Jag sa att vi ska köra vägen runt Länna Kyrka och där kommer jag att stanna och ta några kort.

Vi svängde av från 276:an mot Norrtälje igen och tog sedan av mot Länna Kyrka. Mycket trevlig väg denna sträcka som jag nu också åkt många gånger. Vi mötte ganska många bilar på denna väg och en bilist framför oss trodde att hon framförde en lastbil på vägen. I själva verket var det någon pyttebil. Vi kom fram till stället jag skulle fota och dom förstod fortfarande inte vad det var. Det var bilden till höger jag fotade. Jag tycker den är så fin. Som en tavla. Tänk att sitta i vinter och titta på den. Minnas dagen, minnas stunden. När vi skulle iväg härifrån så hade Grevens hoj blivit så fäst vid utsikten att den inte ville starta. Ett lite klonkande var allt den åstadkom. Plockade fram min minst sagt välförsedda verktygspåse och gav mig på batteriet. Hade polerna lossat lite? Hade polerna ergat med dålig kontakt som resultat? Inget av dessa var det. Palle hade haft liknande på sin Aprilia och den hade inte varit fäst vid någon utsikt. Däremot behövde motorn gå runt en liten bit. I med ettan och knuffa. Prövade igen men bara ett litet klonkande. Återstod bara att försöka springa igång den och till slut så brummae den.

Vi åkte mot Rimbo igen och lämnade av Greven vid Lohärads korset då han åkte hemöver. Vi åkte hem och tog lite vatten på verandan. Palle och jag tyckte det skulle sitta fint med några mil till och så fick det bli. Vi tog en sväng tillbaka över Lohärad, Råby och ut strax söder om Esbro. Efter sn snabb överläggning bestämde vi oss för Esbro – Mot Uppsala och efter Knutby mot Rånäs. En lite grusvägssnutt blev det vid Gavelsgård där vi tog av mot Almunge. Vid fyrvägskorset blev det mot Gottröra. Mycket fina kurviga vägar där. Vid 76:an tog vi av mot Gottröra och stannade vid macken och snackade lite innan Palle skulle hem till Upplands Väsby. Jonathan gled förbi på vägen men vände och kom tillbaka och snackade lite med oss. Palle klev upp på Aprilia igen och drog iväg mot Upplands Väsby. Vi körde hem mot Rimbo. Kloockan hade nu blivit 19:15.

Det blev 22,7 mil och jag gillade varje millimeter. Mer än nöjd med dagen.

Tack alla som var med för att jag fick en dag att minnas tillsammans med er.

Frugan, Lasse ”Greven” Grewell, Per ”Palle” Pahlén,  Jonas Sjösten och Leif Björklund.

Turen finns som vanligt bland fliken GPS rutter och mer bilder under fliken Bilder.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

20 05 2012
Jonas

Alltid härligt att läsa dina intryck från turerna. Och så kul det är att under vintern kunna ta sig tillbaka till dessa fantastiska stunder. Jag hoppas vi kör mycket snart igen. Om inte innan så den 9 juni! =)

21 05 2012
Runar

Tack Jonas. Ja det är kul att kunna drömma sig tillbaka.Ja om vi inte syns förr så blir det den 9:e Juni. Ha de!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: