Nationaldagen 2012

6 06 2012

Hoj Hoj

Då har det varit Sveriges Nationaldag. Den tillbringades nästan hela dagen på hojen, så ni förstår att den var guld.

Vaknade upp till en mulen dag. Såg inget vidare ut för att ta en runda med hojen. Jaqueline ringde och frågade om vi ville med ut till Wallby Handelsträdgård för hon skulle inhandla lite sallad (läs blommer). Eftersom vädret var som de var så hakade vi på. Väl ute så tycktes det som om det började spricka upp lite och man såg iaf skiftningar i molntäcket. Ringde Palle och kollade om han hunnit iväg på något annat. Vi hade bestämt dagen innan att vi skulle ut, men eftersom väderprognoserna kvällen innan visade på sämre väder än så här så backade vi. Nu såg det ju ut att kunna bli en rekognoseringstur inför Norr om Tullarna , sista delen. Palle var med på noterna och vi bestämde att vi kör. Vi åkte hem och lastade ur salladen ur Jaquelines bil och gjorde oss redo för turen.

Körde ut hojen ur garaget och vi började klä på oss. Vi gick ut och väntade en liten stund och där kom Palle med sin Aprilia, morrandes längs vägen. Efter lite snack så gjorde vi oss klara, men någon (dom säger det var jag) yrade runt efter nycklar och solglasögon. Till slut kom vi iväg och vi skulle ta och köra vägen baklänges. Mest för att kolla hur den är, då det var väldigt länge sedan jag själv åkt där. Så jäkla smidigt med GPS. Jag hade helt glömt vägen, så utan GPS hade jag varit lost. På slingrande vägar så kom vi fram till Väddö. Vi gjorde ett stopp för en fika, men Zorbas var inte fikastället i Väddö då inget fikabröd fanns. Var inte så hungriga och vi hade bestämt träff med Lina på Rimbo Kebab House senare, så Monica och jag delade på en barnpizza och på det tog vi en kaffe. Palle tog en en vanlig Pizza och sen en fika.

Vi satt där en stund och snackade och så såg vi molnen torna upp sig och det kom en åskskräll. Vi såg att åt Grisllehamn såg det bättre ut och vi skulle ju upp dit för en mjukglass. Bäst att börja glida uppåt så vi pröjsade och drog iväg norrut. Vi kom typ 1 km från Väddö så öppnades himlen och den vräkte ner hagel. Inte så stora men tillräkligt stora för att dom kändes rejält när man kör i 80 km/h. Sänkte lite på farten, men det övergick snart till kraftigt regn istället. Regnade en bra bit upp mot Grisslehamn men avtog när vi kom fram. Glasskiosken var förstås stängd på Nationaldagen. Bistert öde. Vi drog ner mot hamnen till och parkerade hojarna. När vi kom dit började det att droppa igen och det tilltog så vi kröp in under ett tak. Inget bra ställe, tyckte den svala som byggt ett bo allddeles ovanför oss. Mycket irriterad pippi. Han insåg väl att det var bikers i farten så han gav upp och tystnade.

Vi stog nog där en halvtimma innan det började spricka upp igen. Till slut föll den sista droppen och vi började tänka på att åka hemöver igen då Monica skulle jobba igen och innan dess skulle vi käka på Rimbo Kebab House. Vi tog över Häverödal hem. En fin väg mellan Grisslehamns vägen och Häverödal. Bron över Väddö kanal en rätt läcker. Vid Skebobruk började det stänka igen, men det kom inga mängder. Så höll det på nästan hela vägen mot Rimbo. Impregneringen har nästan gått ur byxorna så men var lite smått blöt. Kunde dock varit värre. Varför tar man inte med sig regnstället när man har ett? Kan var bra att tänka på nästa gång.

Väl hemma i Rimbo igen så åkte vi ner och tog en Pizza. Nu var man sådär hungrig så för mig räckte en barnpizza.  Tog ett kort innefrån på våra springare som fick stå ute i regnet. Som ni ser på bilden så började det spricka upp igen och det såg ju lovande ut. Jag tänkte nämligen ta mig ut till Tommy i Kallhäll och hämta hans hojnyckel. Så ficke det bli. Monica gick och jobbade och jag å Palle körde hem en Pizza till Ted. Vi körde vidare och Palle tog täten då vi skulle köra förbi hemma hos honom. Ner vid Gottröra macken och med god marchfart tog vi oss ut till Lunda Livs. Molnen börjae på nytt hopa sig och det såg ut att kunna bli en skur igen. Inget mer kom föränn vi var framme hos Palle. Då började det så smått droppa igen. Jag gled vidare mot Kallhäll. Regnet tilltog och det regnade hyfsat ordentligt några kilometer mot Kallhäll. Framme vid Tommy så sken solen igen. Tänk att det gör så mycket med sol eller iaf uppehåll. Så fort solen kommer fram så stiger värmen säkert 10 grader.

Klockan började bli lite mycket så ett kort snack med Tommy och jag vände hemåt igen. På väg ut från Kallhäll så tändes bensin lampan så det var dags att pyttsa i några liter av den dyrbara varan igen. OK/Q8 dök upp och så fick et bli. Brukar ta för vana att så fort lampan tänds så tankar jag upp igen. Om man inte gör det utan väntar så vet man inte till slut hur långt man åkt med lampan tänd och et kan bli jobbigt. Visserligen är jag utrustad med 1,5 liter i en reservdunk utifall att. Kanske någon annan biker som behöver om inte annat.

En summering av Nationaldagen blir en helt fantastisk dag trotts att vi fick hela sommarens väder under en dag. Sol, regn, åska med hagel. Alltid kul att ha dig med också Palle.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: