Norr om Tullarna

11 06 2012

Hoj Hoj,

Vilken helg det blev. Halva Lördagen regnade bort, men vi var in till Uppsala med Jaqueline och gick runt lite i affärer. På eftermiddagen skingrades molen och solen kom fram igen. Grillning stod på schemat och vi blev en hel del vid middagsbordet. Kul.

Söndagen bjöd på betydligt bättre väder. Norr om Tullarna som jag ”snickrat” ihop skulle gå av stapeln. Jag var lite orolig att det skulle bli få deltagare, då eventet fick flyttas från Lördag till Söndag på grund av Lördagens oväder. 10:30 skulle vi starta från Statoil Göttröra. Vi åkte ut och var där c:a 10:20 och när vi kom dit var det en imponerande mängd med hojar där. Blev smått överraskad då jag endast hade 5 st kvar som jag visste skulle komma från Hojgänget.

Vi blev totalt 13 hojar som gav oss iväg på dom slingrande vägarna upp mot Österbybruk. Vädret var kanon. Lagom varmt och sol. Efter en del små reparationer/justeringar på några hojar så presenterade jag planerna för dagen tillsammans. Min inhandlade verktygsväska med bland annat el-tejp kom till nytta. En baklykta fick sättas fast för att följa med turen runt. Turen var på 21 mil och största delen av den gick på mindre asfalterade vägar.

Vi satte oss upp och gav oss iväg. Första etappen gick via Rörsby – Knutby – Bladåker-Fornbro – Söderby – Österbybruk /(hela turen finns under fliken GPS Rutter). Jag utfärdade en varning för vägen till Bladåker då sand slitits upp på vägbanan i kurvorna. En kurva var speciellt drabbad och någon fick ett hjulsläpp, men inget mer hände som tur var. Alla kom igenom utan några andra incidenter. Efter Bladåker fick vi en av dom 3 små skurarna över oss. Vi var då strax framme vid Österbybruk och kaffe och macka hägrade. Då det var Söndag så fick det bli Karins Stall Café. Visade sig vara helt ok. Jag tog en anjovis/ägg macka och kaffe och några smakade av dom hemmagjorda pajerna som fanns att köpa. 40 kronor för kaffe och en macka är helt ok. Visserligen var kopparna små, men påtår ingick.

Efter lite snack som vanligt så vara det dags igen att fortsätta. Vi hade många mil till framför oss och ett planerat stopp till. Några tankade upp sina hojar. Perfekt med GPS när man är på okända ställen. Bara att knappa lite på GPS´n så har man en avstickare till närmaste mack. Så skönt med Varaderon då man åker runt 43-48 mil på en tank. Har man full tank från början behöver man inte tanka någon mer gång under turen. Dom som behövde tanka var klara och vi gav oss iväg. Denna gång ut på 292:an mot Hargshamn och denna sträcka var den enda som kan ses som en transport sträcka.

Vid Hargshamn tog vi av Kustvägen längs Edeboviken mot Hallstavik. Denna väg är en riktig höjdare och blev mycket populär bland deltagarna. Vid Hallstavik körde vi ut mot Häverö och därifrån mot Väddö via Trästa färja. Färjan har dock ersatts av en bro sedan många år tillbaka, men ”färjeläget” är kvar. Det började knorra lite i våra magar igen och vi stannade vid ICA på Väddö. Kaffe och en baguette. Några tog en bikermacka.

Nya som skulle tanka innan vi äkte vidare. Ner förbi Sjöfartsmuseet och vidare på mot Roslagsbro. Nu fick vi en liten skur igen. Några droppar på visiret och sen var det bra. Palles hoj la av på ett ställe och gick sedan inte riktigt rent resten av turen. Från Roslagsbro ut mot Estuna och vidare mot Malsta och ut på 77:an. vid finsta av mot Södertjära och sen mot Rimbo.

En summering tog vi i Rimbo på Centrum parkeringen. Ett redigt gäng rullade in på parkeringen. En lyckad dag på våra hojar och ett kul gäng att leda runt på vägarna Norr om tullarna.

Tack alla som var med och gjorde dagen till ännu en lyckad dag på hojen att minnas.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: