Hondan på service

21 06 2012

Hoj Hoj,

Vaknade klockan 5:00 av väckarklockan. Hade en del remote arbete att göra på en av servrarna innan användarna börjar komma in på den. Klockan han bli nästan 6:30 innan jag fick ge mig. Jag tänkte va så tidig som möjligt med hojen till servicen. det regnade för fullt när jaf gick upp. Det skulle bli regnkläder på in till Uppsala. Klockan snurrade på och var nu 9:15. Hög tid att köra iväg, då hojen ska svalna också inna dom kan sätta igång med den. Det regnade fortfarande. På med hojkläder och regnkläderna. När vi kom ut på trappan sken solen igen. Från regn till sol på några minuter. Mycket effektiva regnkläder måste jag säga.

Det blev riktigt varmt på väg in till Uppsala med regnkläder och en sol som var framme. Stora mörka moln fanns också så det var ingen idé att ta av regnkläderna. Det kom ingen regnskur och vi lämnade hojen i JHam Motorservice händer får några timmar. Själva tog vi bussen in till centrala Uppsala. Uppsala, cyklarnas stad . Helt otroligt vad med cyklar. Vid centralstation är det ett gigantiskt cykelställ och det är fullproppad med cyklar. Uppsala är en mycket speciell sta att köra hoj och bil i. Man är inte riktigt hundra på, om man får köra på gatan eller ej. Man tvekar inför en väg och en personbil dundrar om en och in på gatan. Nu är man ju inte hundra på att han vet vad som gäller. Hur som helst, så är det en trevlig stad.

Efter en stunds rundvandring dök dessa bakelser upp i ett fönster. Dom yngre har inte sett sådana här bakelser och  för dom kan jag säga att den vänstra är en bananbakelse och den högra en potatisbakelse. Det vattnades i munnen när man såg dom, men säg den övergic i besvikelse vid så fort skeden skar igenom den. Då försvann all liknelse med orginalet från 60 talet. Denna var typ en sockerkaka med något klet i och smörkräm och marsipan över. En riktigt potatisbakelse består av ungefär  samma innehåll som en ”dammsugare” fast med mycket arraks smak och lite lösare i konsistensen. Bananbakelsen var inte heller den efter orginalet, men mer lik än vad min var. Inga bikervänliga priser heller, så det var en dubbel besvikelse.

Klockan drog sig mot 15:00 och vi tog oss med buss ut till Librobäck. Dom skulle ringa när hojen var klar, men vi hade inte fått något samtal. När vi kom fram studsade två killar formligen upp från boret med fika och störtade in i verkstaden. Min hoj stog på ”operations bordet” med sadeln av. Den var klar sånär som på en koll av att all belysning fungerade. Strax därefter rullade vi mot Möllers Bil för att kolla på en ny bil. Det visade sig att den bil jag sett inte fanns inne och inte var på väg in. Kanske såg fel i datorn. Vi gled hemmåt igen.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: