Med Hojgänget till Vaxholm.

21 06 2012

Hoj Hoj,

Vilka dagar det varit ett tag igen nu. I går (onsdag) så mötte jag upp Hojgänget i Vaxholm för en fika. Hoj från gruvan rakt ut till Vaxholm. På vägen ut tog jag svängen runt Bogesund. Tänker alltid på dom som förolyckats på vägen. Var det nödvändigt att köra så fort? Jag gillar att köra hoj och tar därför inga onödiga risker. Jag vill fortsätta med det och inte bara bli en blomma vid en vägkant, som det sista minnet.

Åkte ner till torget men hojgänget var inte där. Satte mig på en bänk och studerade folk som vandrade förbi. Mycket folk var det och tydligen skulle det bli musik senare på kvällen då något band gjorde en sound check genom att lira någon låt då och då. Tänkte jag skulle filma gänget när dom glider in mot torget, så jag tog en bra position för det. När jag står där glider Leif och Rika förbi. Morsar på dom och funderar över att dom inte är med gänget och åker. Starx efter ringer Palle och talar om att jag är på fel plats.

Gänget samlades vid Lena Linderholms Café. Normalt stänger det klockan 16:00 men Anneli i Hojgänget som är vännina med Lena, bad henne att ha öppet längre då vi skulle rulla in för en fika. Jag letade mig fram till Cafét och där var gängets hojar uppradade. Härlig syn är det. En blandad kompott av custom, touring och all road. Nyare liksom äldre. Var och en har sin favorit hoj. Alla är nöjda med sin hoj och den typ av körning som görs. Många skratt ekade mellan husväggarna denna sköna sommarkväll. Så kul att bara ta en fika med alla dessa underbara människor. Så sköna allihopa.

Timmarna gick och det var dags att ta sig hemåt igen. Vi splittades och dom flesta tog färjan över till Rindö och vidare mot stockholm på 274:an. Vi från norrsidan tog oss tillbaka via Bogesund, Svinninge, Österåker. Kvällen var nästintill helt vindstilla och otroligt många dofter samlades. Doften av nyslaget gräs, som skulle bli ensilage till djuren. Blommdofter, doften av nyavverkat timmer och så mycket annat. Ibland luktar blommorna som den mildaste, finaste parfymen. Om man kunde fånga den på flaska behövde man nog inte göra mer. Då kunde Yves Saint Lauren och dom andra slänga sig i väggen.

Tack Hojgänget för ytterligare en kväll att lägga till arkivet av sköna minnen.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: