Midsommar 2012

23 06 2012

Hoj Hoj,

Glad Midsommar på Er alla.

Nu är det midsommar kväll och jag har gått igenom en grustur och jämfört den med Google Earth för att se om det är mycket grusvägar att följa. Lyckades ganska bra måste jag säga. Nu gäller det bara att vi får köra på vägarna och att det inte är fordonstrafik förbjuden. Det får bli en rekonoseringstur. Runt 10 mil blir hela turen och minst hälften av det går på grus.

Nu kommer några dagar med mindre upphettsande väder då lågtryck ska passera vårt område igen med regn och rusk. Hojen står nytvättad i garaget och väntar på att få klämma några mil igen. Fixade om motorbågen som av någon anledning hade ändrat sig, så att en länk som fäster två stag med varandra tog i skyddet för stötdämparen. Upptäckte det på väg till gruvan en morgon. Nu har jag böjt ett stag och monterat om det så att nu går det fritt igen. Kunde blivit jobbigt läge vid en högersväng och en grop eller gupp. Då hade inte stötdämparen fått göra sitt jobb ordentligt och dämpningen hade blivit stum med resultatet att framhjulet tappat sin kontakt med vägbanan. Sånt är aldrig bra.

Midsommar och jul är nog dom två helger som ensamma blir ändå mer ensamma. Också en sådan helg som för många blir tragisk på grund av dom många olyckorna som sker bara för att någon förare haft dåligt omdöme. Mycket bråk på grund av alkohol. Många helt onödiga saker, men dom sker och kommer så att göra även i fortsättningen tyvärr.

Var rädd om dig själv och om andra. Ta vara på stunden och gör den bra, för man vet aldrig när den förändras. Det behövs så lite för att allt ska förändras, både till det bättre och till det sämre.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: