Midsommardagen 2012

23 06 2012

Hoj Hoj,

Då var det midsommardag då. Inga sviter av gårdagen då jag endaste drack något som hade någon form av procenthalt var mellanmjölk. Känns bra idag med andra ord. Regnar gör det så hojen vilar i garaget. En helt mulen himmel utan tendens till skiftningar i molntäcket.

Är i bilbytar tankar. Min trogna gamla tjänare ( Volvo 740 GLT ) börjar få lite ålderskrämpor. Så hamnar man till slut i träsket med Xenon, plastkåpor under motorhuven med endast en röd sticka som man kommer åt. Motvilligt inträder jag i denna icke-gör-det-själv marknad. Kommer att känna mig bakbunden, men vad gör man. Bara att gilla läget, som det heter. Lite extra lyx ”får” man förstås. Som begagnat köpare är det bra att första ägaren kostade på så mycket som möjligt. Detta gör att bilen blir bra utrustad och priset sjunker ju på en ny bil med 30% så fort den tas ur bilhandlarens ägo.

Vad siktar jag då på? Siktet är inställt på Volkswagen Passat Kombi 1,8t. Ett krav är dragkrok. Jag har saknat det på min trotjänare. Även om man inte ofta kör med släp, så är det jäkligt behändigt att veta att man kan det. Det kommer alltid någon gång då man ska forsla något större, eller åka och slänga något. Speciellt nu då kommunen slutat med grovsophämtningar. Man kan visserligen beställa och betala extra för det. Förr ingick 2 hämtningar per år i vanliga avgiften. Om ni nu tror att avgiften blivit lägre, så misstar ni er. Sedvanligt så höjs den år från år. Dom flesta jag sett verkar ha allt i form av utrustning, men som jag sagt förut så ju mer man har ju mer kan falera.

Någon vänlig själ som läser detta och har några tips om vad man ska se upp med på en Volkswagen Passat Kombi 1,8t från 2003 -2005? Ny på märket, så allt mottages tacksamt. Det brukar alltid finnas någon akilles häl med alla märken och kan man undersöka dessa från början har man ju eleminerat lite problem framöver, eller iaf skjutit upp dom.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: