En regnig dag..

25 06 2012

Hoj Hoj,

Detta var en regnig dag. Först nu på kvällen har det slutat regna och man kan skymta en blå himmel (på sina håll). Blygsamma 13,5 grader är inget att skryta med en sommar. Oturligt för dom som börjat sin semester. Min börjar om 4 veckor och om 1 månad så befinner vi oss någonstans norr om Leksand. Ska bli så nice och hoppas bara att vi får vackert väder. Så mycket skönare då.

På lördag blir det en utflykt till Örebro och eventuellt kör jag därifrån. Vi får se hur det blir. Nu är det ingen ny hoj på G utan en bil. Min Varadero passar mig perfekt så den behåller jag. Min gamla trotjänare däremot behöver no pensioneras, eller iaf in på åldringsvården. Lite fix med den så blir den fin igen. Men det tar lite tid att få igång den igen, så vi behöver nåt typ, nu. Sen är det ju alltid kul med en ny bil. Volkswagen – nytt märke för min del.

Min svärfar hade en gammal Passat. Han var brandman och den bilen gick trots att det var 30 grader kallt ute. Startade alltid. Jag fick förtroendet att se efter den en vecka en vinter då han var utomlands. en stod på gården alldeles nerisad och frostig och jag ville tina upp den så jag tog in den i garaget. Ett misstag skulle det visa sig. Bilen måste fått en klimatchock. Den vägrade att starta. Torkade upp i  fördelarlocket med en hårfön utan resultat. Bytte tändstift. Fick till slut igång den hjälpligt, så jag kunde få ut den ur garaget. Lät den stå några timmar ute i ganska många minusgrader igen. Gick ut och drog igång den och den gick som aldrig förr. Märklig maskin.

Nu inbillar jag mig inte på något sätt att dagens Passat är av samma virke, men lite måste väl finnas kvar (hoppas jag). Det jag är lite bekymrad över är jag med detta träder in i träsket med Xenonlampor, plastkåpor under huven, multi super duper funktioner i ratten, ACC, ESP, ABS och fan å hans farmor. Men å andra sidan är det kanske det jag vill ha. I  alla fall en massa reglage, rattar, knappar att pilla på. Sådant gillar jag. Fråga min familj. Vet exakt hur en sån där apparat som man får dropp via fungerar. Fixade en larmsignal så den tystnade helt. Ökade på droppmängden så en påse som skulle räcka 3 timmar försvann på 45 minuter. Det ni.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: