”Ny” bil.

1 07 2012

Hoj Hoj,

Söndag morgon och man vaknar i vanlig tid d.v.s 05:30. Sömn verkar vara en överskattad pryl. Blir bara så satans trött runt 3-4 på em och sen går det över igen. Kanske är dags att införa siesta.

Så stod det då en ”ny” bil på tomten. En VW Passat Kombi Highline 1.8T. Det längsta namnet jag haft på en bil. Tydligen en inte alltför vanlig kombination av utrustning, så av en Passat kännare så var detta en lyckad kombination av klädsel och utrustning i denna Highline. Tur att det finns några med smak som utrustar bilarna rätt när dom är nya och slantar upp för kråset.  Satan va finesser jämfört med min trogne gamla vän. Men det är ju stor åldersskillnad och den här har väl extra plus.  Automatisk avbländande inner backspegel. Bara en sån sak. Spegeln blir mörkare på nåt mystiskt sett. Alltid när jag köpt ny bil får jag en osäkerhets känsla. Det blir ju lite så innan man lärt känna sin bil. Jag skulle tro att jag skulle känna likadant om jag köpte en splitter ny.

Den har förstås en massa förkortningear också, ABS, ESP, ACC etc. Hoppas den inte har PMS. Dår kan det bli jobbigt vissa perioder. 740:in står och blänger lite på nykomlingen på gården. Nu är den på väg tillbaka på vägarna igen. Den har fått omsorg av Ted som bytt sparklåda på den. Sen ska den också få lite plåster på några skärmkanter. Efter sparklådan är den redo för besiktning faktiskt för att få en arbetsorder. Det har inte varit någo större anmärkning dom senaste 5 åren. Läckte lite olja en gång från en packbox, men fick tipset av besiktnings killen att testa med Biltema olja. Det hade han gjort vid samma ”fel” och sen läckte det inget mer. Löd rådet och det blev samma resultat för mig. En billig ”lagning”. Den är inte rätt, men den fungerar.

Vad händer idag då? En storhandling står på agendan. Det var ett tag sedan vi gjorde det då vi inte haft någon bil, men nu så ska förråden fyllas. Efter det så ska det på em bli en rekognoserings tur med hojen på lite grusvägar. Tänkte ta med hojgänget på en grustur framöver i sommar. Närmast står Ekoln Runt och väntar och den blir på Lördag den 7 Juli.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: