Inget vidare pigg

16 07 2012

Hoj Hoj,

Nu ska jag tycka lite synd om mig. Jag har legat sjuk sen förra söndagen ( 8 Juli ). Bara en sån sak. Hostar, ont i huvudet och feber. I lördags blev jag ännu sämre och fick en huvudvärk som var läskig. Vaken hela natten till söndagen så jag åkte in tidigt på söndag morgon. Var vid akuten redan vid 7 tiden på morgonen så det var ingen före mig. Kom in på ett sk Prio rum. Stark huvudvärk kan ju vara allvarliga saker. En igensatt slang i hjärnan till exempel. Det var snabba ryck. Kom bara in på rummet när två sköterskor kom in och kollade blodtryck och syreupptagning i blodet. Stick i finger och pill i halsen. Efter några minuter till så kom en av sköterskorna in igen och ville att jag skulle göra några enkla rörelser. Har man fått stroke, så kan man inte göra dom. Klarade testet.

Några minuter senare kom läkaren in och lyssnade på lungor, kollade i halsen. Sen satte hon tummarna i pannan mellan ögonen ovanför ögonbrynen och tryckte lätt och det gjorde ont som satan. Så lätt var det för henne att konstatera att jag hade bihåleinflamation. Jag var ner till Läkarstationen redan på torsdagen veckan innan för att kontrollera vad det kunde vara, men som vanligt när man är där så är det ett virus och bara att vänta. Jag sa också att jag hade ont i huvudet och vart, men det ringde inga klockor trots att jag också var snuvig.

Akuten i Norrtälje tycker jag är kanon. Mycket trevliga sköterskor och läkare. Sjukhuset har varit objekt för att läggas ner, men det skulle vara en katastrof för oss härute, så då skulle Danderyd bli närmaste sjukhus. Restiden skulle bli lång innan man kom till sjukhuset. Danderyd har jag också bara bra upplevelser av. Trevlig personal som även månar om den som följer med en patient. Blir man kvar länge frågar dom alltid om man vill ha något. Kaffe och smörgås. Superbra. Sen finns det till KS och det gillar jag inte. Dåligt bemött, dålig information. Nog om sköterskor, läkare och sjukhus.

Snart drar vi norrut. På söndag börjar färden med hojen som enligt planen är 231 mil, sen kanske det blir någon avstickare hit och dit. Per ”Palle” Pahlén följer också med på turen. Bra med en hoj till om något skulle hända. Det gäller bara att bihålorna blir återställda och med dundermedicinen jag fick, så ska det säkert gå bra. En del förberedelser innan avfärd. Nya däck ska på hojen. Beställda och skall vara påväg. Kommer nog på Tisdag (i morgon). Otroligt hur snabbt däcken blir från att vara bra till att vara dåliga. Inköp av sovtäcken. Medlemsskap i STF ordnat och på det spar vi 200 kronor per natt. På 2 nätter har vi tjänat in medlemsavgiften.

Lite teknik måste ju också följa med, så man har kontakt med världen. Paddan får följa med. Då kan jag både skriva i bloggen och uppdatera FB. Viktiga saker. Funderade ett tag på att ta med hjälmkameran, men då krävs dator med för att tanka över filmerna så det får vara. Hade varit kul, men vi får nöja oss med bilder. Systemkameran given att ta med. Till detta följer ju också ett antal laddare. Teknik prylarna kommer att få vara i tankväskan. Blir säkert lite kläder i den också då plats finns över. Packar nog hojen på lördag för att se hur det blir och även en sväng med den packad för att känna hur den känns.  Ska bli spännande och kul att få göra en långresa. Hoppas vi får tur med vädret. Allt blir ju så mycket enklare då.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: