Framme vid Rättvik (etapp 1)

22 07 2012

Hoj Hoj,

Då var vi framme vid Bruntegårdens Pensionat. Första övernattningen. Vädret har varit kanon hela dagen och vi ser ut att få en fin kväll. Underbar utsikt över Siljan.

Strax efter Uppsala så ballade både Palle och min GPS ur. Rutten försvann helt från båda våra GPS’r. Vi tog oss ut iaf på Rv 272 som vi skulle och efter en lång bit så sprang iaf min igång och vi var back on track igen. Efter Gysinge tog vi av mot Horndal. en kort snutt via Rv 68 för att sedan vika av mot Stjärnsund. Ut på Rv 270 norrut mot Rv 80 och den följde vi sedan till upp till Rättvik.

Många fina vägar har vi farit på idag. En del lite guppigare än andra, men ingen fara. Ett givet stopp vid Insjön förstås. Tyvärr var det ju söndag och gubbdagiset stängde klockan 16:00 så då fick alla gubbar gå hem. Vi tog däremot och käkade en hamburgertallrik där. Egen tillverkad hamburgare med skagenröra! En ny smakupplevelse med satt som en smeck. Mycket god alltså.

Vi blev så mätta av hamburgaren att något käk fick vi inte i oss på Görgen på höjden som ataurangen heter här. Palle och jag tog en pilsner ooch Monica en nypressad Apelsin Juice. Fanns inte så stort utbud, eller rättare sagt var att vi fick s:t Eriks APA. Aldrig hört talas om det tidigare och kan nog efter att ha smakat den förstå varför. Vet nu inte hur en APA smakar , men efter denna APA har jag nog fått en viss hint. Monica gjorde nog det rätta valet, men man måste ju chansa.

I morgon fortsätter vi mot Östersund via Kårböle och Ytterhogdal. Åtskilliga år sedan man passerade dessa platser. Nu börjar utbudet av mindre vägar minska. Det kommer att bli en längre bit på E45 i morgon.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: