Rättvik till Östersund (Etapp 2)

23 07 2012

Hoj Hoj,

Då har vi avklarat etapp 2 på vår turné. Natten till idag spöregnade det och några rejäla skurar kom även i morse. Med molnen släpandes över trädtopparna var vi redo att lämna Görgen på höjden för att ta oss mot Östersund. Det var regnkläder på som gällde från topp till tå. Vi körde Rv 301 från Rättvik för att sedan byta til Rv 296. Strax innan Los så lättade molntäcket och vi höll på att flyta bort. Ett stopp vid Los för ett par korvar och dricka och där åkte regnkläderna av.

Jag kan inte rekommendera Rv 301 och Rv 296 som ett alternativ för E45. Det var riktigt tråkiga och framförallt dåliga vägar. Det tråkiga var att vägen var rak i nästan 1 km och sedan kom en sväng och sedan var det rakt igen. Det dåliga var att vägen hade fått väldigt mycket stryk av tjälen. Stora gupp och gropar gjorde vägen riktigt dålig. Ett ständigt parerande för att försöka undvika dom värsta guppe/groparna men då vägen var full av dom var det näst intill omöjligt.

Strax före Ytterhogdal gick vi ut på E45:an och rullade på i skapligt tempo mot Östersund. Bokade rum på vandrarhemmet Rallaren från Rättvik, så det var klart när vi kom fram. 180 kr/pers och natt är riktigt bra. Vi installerade oss och gick sedan ut på stan. Vi var in på ICA och köpte lite frukost och ett paket kaffe. Efter mat på en Kina restaurang, så stegade ”hemmåt”. Vi fikade och jag började planera nästa natts boende.

Tanken var att vi skulle till Vilhelmina härifrån, men inga lediga rum fanns där. En annan tanke var att köra direkt till Lycksele och sova där, men det är ju motorveckan i Lycksele denna vecka så det var fullt även här. Nu är siktet inställt på Storuman och jag ska ringa i morgon bitti och kolla läget.

Dom nya däcken känns kanon på hojen. Innan start i morgon ska kedjan få lite lithium fett igen. Tyckte jag kände lite idag att det var dags.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: