Östersund till Stensele (etapp 3)

24 07 2012

Hoj Hoj,

Då lättade vi från Östersund och for vidare. Målet var egentligen Vilhelmina, men allt boende var upptaget. Efter lite spaning så hittade jag ett boende i Stensele. Återkommer om detta längre ner.

Morgonen började med strålande väder, men vartefter vi åkte så tornade molnen upp sig mer och mer. Väster ut om oss var det näst intill en kolsvart himmel och österut var det skapligt mulet. Det var alltså bara en tidsfråga. Strax efter Hoting började det att droppa. Vi stannade och satte på oss regnkläderna. När vi kört några minuter så öppnades himlen och det vräkte ner. Det regnade sedan i ett par mil mer eller mindre ihållande.

Strax innan vi kom till Vilhelmina så började molnen spricka upp igen och man såg den blå himlen igen. Vi tog och käkade lunch vid en hamburger mack. Frasses nånting hette den. Medans vi åt så kom solen fram helt igen. Vi fortsatte till Storuman med regnkläderna på utfall att. Några mörka moln fanns ännu i horisonten.

Vid Storuman språkade vi några från ortsbefolkningnen. I fick tipset om att åka upp till Utsikten. Där fanns en servering så vi tog oss upp och tog en fika. Från utkiken såg man tre stycken fjäll. Marsfjället var det ända jag kommer ihåg av dom. Med andra ord var det en fantastisk utsikt från Utsikten. När vi sett oss nöjda åkte vi ner igen. Vi handlade kvällsmat och frukost på ICA och körde ut till Stensele där vi skulle övernatta.

Som jag skrev i början så var jag ute på spaning på morgonen efter nattens boende och hittade då ett i Stensele. Ringde upp och frågade om det var ledigt. Det var ledigt i en stuga alldeles bredvid Blå vägen. 12:ans Logi hette uthyrningen. Mycket trevlig dam som jag pratade med och vi bestämde träff vid stugan efter 18:00. Vi kom lite tidigare och jag ringde och meddelade att vi var där. Hon kom med sin son och släppte in oss och visade oss runt. Det var en hel villa med övervåning. Strax efter kom hennes man. Otroligt trevliga personer båda två som man fastnade för på direkten. Trivdes direkt i stugan och man skulle kunna tänka sig att bo här permanent. Om jag kommer i trakterna igen så kommer detta att vara ett givet val.

Ha de!


Åtgärder

Information

Ett svar

25 07 2012
David och Rickard

Tja Runar!

IT-gänget här. Vi följer din blogg slaviskt här borta i vår hörna. Det ser ju ut att gå undan ordentligt för er! Håller ni er verkligen till småvägarna? Du får åka till Arvidsjaur och ta lite spionbilder på kommande bilar till oss. Du är ju praktiskt taget redan där.

Ha det fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: